Μεγάλη, ενωτική, ανατρεπτική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της 27ης Νοέμβρη.


Με νέα χαρακτηριστικά που επικεντρώνονται πλέον σε ένα κεντρικό πολιτικό στόχο, αυτόν της ανατροπής της μνημονιακής συγκυβέρνησης όσο πιο γρήγορα γίνεται, πραγματοποιήθηκε η γενική πανελλαδική απεργία της 27ης Νοέμβρη. 

Είναι φανερό πλέον πως τα επιμέρους ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε κλάδου του κάθε Σωματείου του κάθε εργαζόμενου, άνεργου, συνταξιούχου, έχουν μια κοινή πηγή, ένα κοινό όνομα. Την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης και το καθεστώς  της τροϊκανής κηδεμονίας της χώρας. 


Για πρώτη ίσως φορά η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία, είχε έντονη την παρουσία κομματικών λαβάρων και πανό, κυρίως του Σύριζα, ενώ έντονη ήταν και η κινητοποίηση όλου του κόμματος για την μαζική προσέλευση στις συγκεντρώσεις και πορείες. 

Για πρώτη επίσης φορά τα τελευταία χρόνια φάνηκε, έστω με έναν ιδιαίτερο τρόπο, διάθεση και από την πλευρά του ΠΑΜΕ να συμπορευθεί με όλους τους άλλους απεργούς σε μια κοινή παράλληλη πορεία προς το Σύνταγμα ανεβαίνοντας από την Ομόνοια μέσω της Πανεπιστημίου, ενώ από την Σταδίου παράλληλα ανέβαινε η άλλη πορεία.

Η μαζική ειρηνική και ενωτική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, ήταν αποτρεπτική για κάθε σκέψη επίθεσης των δυνάμεων καταστολής για να την διαλύσουν.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα φαίνεται να κατανοεί την κρισιμότητα των ημερών  και των πολιτικών εξελίξεων, αφυπνίζεται και συμμετέχει ενεργά ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα είναι αναγκαίο  να παίξει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και στην πορεία ανατροπής της συγκυβέρνησης.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ.