Ελληνικό Φεστιβάλ 2016, αύριο ξεκινάει το Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260.


Το Φεστιβάλ Αθηνών 2016 ξεκινάει αύριο 14/6 με μία γιορτή, μια μεγάλη συναυλία στον χώρο που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι το φιλότεχνο κοινό, την Πειραιώς 260. Στην γιορτινή αυτή βραδιά, το κοινό θα απολαύσει τους Χειμερινούς Κολυμβητές, την Μπάντα της Φλώρινας και τη Ματούλα Ζαμάνη. Η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set by Palov και χορό.


Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, το αγαπημένο συγκρότημα με την ιδιαίτερη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή, εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, για να ξεσηκώσουν το κοινό με τα τραγούδια τους. Μαζί τους εμφανίζεται και η Μπάντα της Φλώρινας, σχήμα με το οποίο έχουν συμπράξει πολλές φορές από την πρώτη τους συνεργασία, το 1985.
Τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Μπάντα της Φλώρινας συνοδεύει επί σκηνής δεκαμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη και εκλεκτοί καλεσμένοι, μουσικοί και μη, όπως η Μάρθα Φριντζήλα, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Θωμάς Κοροβίνης, τη Σταυρούλα Παυλίκου και άλλοι καλεσμένοι-έκπληξη!

Τα δύο σχήματα διαδέχεται στη σκηνή η Ματούλα Ζαμάνη, μία από τις πιο δυναμικές περσόνες της ελληνικής μουσικής. Η εμβληματική performer με τους πιστούς πολύτιμους σωματοφύλακες-συνεργάτες της, μοιράζεται με το κοινό αληθινές στιγμές και μας ταξιδεύει στο ανέφικτο και ευγενικό συναίσθημα, έχοντας στο δισάκι της μελωδίες και τραγουδια παλιά και νέα.

Η βραδιά όμως δεν τελειώνει ακόμα, καθώς μετά από το live μέρος η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set από τον Palov, με μουσικές και ρυθμούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και επιρροές από jazz, funk, latin και reggae μελωδίες και ρυθμούς απο την Ανατολή εως την Δύση.

Εισιτήριο: 8 ευρώ με μπύρα (με την επίδειξη εισιτηρίου)
Η μπύρα είναι χορηγία της HEINEKEN.


Το πρόγραμμα με μια ματιά.

Στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Σαίξπηρ είναι αφιερωμένες μια σειρά παραστάσεις, με πρώτη μια περφόρμανς πάνω στον Ιούλιο Καίσαρα από τον γνώριμο για το ελληνικό κοινό Ρομέο Καστελούτσι (17-20/6), που θα δοθεί στο Εθνικό Θέατρο, το οποίο για πρώτη φορά φιλοξενεί σειρά παραστάσεων του Φεστιβάλ. Ακόμη, ο Λιθουανός Οσκάρας Κορσουνόβας σκηνοθετεί Άμλετ (25-26/6) και η Ιόλη Ανδρεάδη φαντάζεται τον Νεαρό Ληρ (17-18/7), αλλά και η όπερα Μάκβεθ του Βέρντι, από τη νοτιοαφρικανική ομάδα Third World Bunfight.

Στην Αθήνα θα εμφανιστούν ακόμη ο Ροντρίγκο Γκαρσία με τη νέα του παραγωγή 4 (4-5/7) και η Λόλα Αρίας από την Αργεντινή, με μια περφόρμανς για τον πόλεμο των Φόκλαντ, καθώς και η βέλγικη ομάδα Needcompany με τον Τυφλό ποιητή (28-29/6). Επίσης, ο Ελβετός Μίλο Ράου με το θέατρο - ντοκουμέντο Σκοτεινοί αιώνες (25-26/7), ο Ζουλιέν Γκοσλέν με το 2666 του Ρομπέρτο Μπολάνιο (30-31/7). Στον χορό θα δούμε τους Αλεσάντρο Σαρόνι (20-21/6), Γιαν Μάρτενς (22-23/6), Μισέλ Αν ντε Με και Ζακό Βαν Ντορμέλ (23-24/7).

Η αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών θα σηκωθεί στις 15-16/6, από το ODC Ensemble της Έλλης Παπακωνσταντίνου και το Re-volt Athens, ενώ στη συνέχεια ο Γιάννης Καλαβριανός με τον θίασο του ΘΟΚ θα παρουσιάσουν το έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ Η τάξη μας (17-18/6). Στη συνέχεια, ξεχωρίζουν η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα Vasistas με το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου (20-21/6), ο Γιάννης Κακλέας με μια ολονυκτία για τη Σάρα Κέιν και το Ψύχωσις 4:48 (8-9/7), το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία με τους Πέρσες (13-14/7), η Σοφία Μαραθάκη με τη Φιλονικία του Μαριβώ (15-16/7), η Ελένη Ευθυμίου με την Αντιγόνη του Ανούιγ (21-22/7), ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης με το Παραβάν του Ζενέ (30-31/7) κ.ά.

Στην Επίδαυρο

Τα φετινά Επιδαύρια θα ανοίξει ο Γιώργος Κιμούλης, που σκηνοθετεί τον Πλούτο του Αριστοφάνη (1-2/7), για να ακολουθήσουν ο Γιάννης Χουβαρδάς με την Ορέστεια του Αισχύλου (8-9/7), η κοινή παραγωγή Εθνικού, ΚΘΒΕ, ΘΟΚ με την Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού (15-16/7), οι Επτά επι Θήβας του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις από το ΚΘΒΕ (22-23/7), ο Οιδίπους τύραννος του Σοφοκλή σε συμπαραγωγή του Εθνικού και του Θεάτρου Βαχτάνγκοφ (29-30/7), η Λυσιστράτη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού από το Εθνικό (5-6/8) και, τέλος, οι Όρνιθες του Αριστοφάνη από τον Νίκο Καραθάνο (19-20/8).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ