Διήμερο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας (3 και 4 Ιουνίου).



Χορούς από την Κρήτη, τη Μακεδονία, τον Πόντο, την Ικαρία, τη Μικρά Ασία, τις Κυκλάδες, την Ήπειρο, τη Θράκη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις 3 και 4 Ιουνίου στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας. Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Νίκαιας-Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να ενισχύουμε την παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό του τόπου μας. Το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου μας , κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, δεν μυεί απλώς τους συμμετέχοντες στην τέχνη του χορού αλλά δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με αξίες που συνθέτουν την πολιτιστική μας παράδοση, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα ήθη και έθιμα και μεταβιβάζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά από γενιά σε γενιά. Εμείς θα είμαστε εκεί για να συγχαρούμε τους μικρούς και μεγάλους χορευτές μας να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το μυειτικό ταξίδι τους στο μαγευτικό κόσμο του πολιτισμού και της παράδοσης».

Με τους στίχους του Ρίτσου, "το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη", και φέτος θα παρακολουθήσουμε τα παιδιά μας να δημιουργούν, να χαμογελούν. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Νίκαιας-Ρέντη, ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στο 25ο Φεστιβάλ μαθητικής Δημιουργίας. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τους δασκάλους χορών και όλους αυτούς που με μεράκι και αγάπη για τα παιδιά μας, τα βοηθούν να δημιουργήσουν, να δώσουν ένα κομμάτι από την ψυχή τους στην τέχνη, στον πολιτισμό, σε αυτό τον γνήσιο λαϊκό πολιτισμό, που δεν πωλείται, δεν αγοράζεται, δεν κοιμίζει αλλά δίνει χαρά, αφορμή για σκέψεις και προβληματισμούς σε όλους. Η φετινή αφιέρωση του 25ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στην ειρήνη μας φέρνει στο νου, τα εκατομμύρια των ανθρώπων που χάνονται άδικα, για τα κέρδη των λίγων. Γι' αυτό, και εμείς, από τη δική μας πλευρά ως γονείς, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο. Την ειρήνη των λαών. 

Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη.