Ψηφιοποίηση Αρχείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Π.Ε Πειραιά



Ψηφιοποίηση 12.100 φακέλων (240.000 σελίδες) που αφορούν στοιχεία των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, πιστοποιητικά αναγνώρισης και πλήθος συμπληρωματικών εγγράφων, δρομολογείται μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Το έργο μετά την επιλογή του αναδόχου που θα γίνει με μειοδοτικό διαγωνισμό θα παραδοθεί σε 3 μήνες. Ψηφιακά αντίγραφα θα πάρουν τόσο η Περιφέρεια όσο και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια γεγονός που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του και θα το καταστήσει σημείο αναφοράς για τους ιστορικούς και τους ερευνητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι η απόφαση αυτή, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια και την επαναλειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών, στο μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Μπλόκου της Κοκκινιάς από του Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Παράλληλα, θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες στους ιστορικούς και ερευνητές οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης και γρήγορης πρόσβασης στην ψηφιακή βάση δεδομένων.