Εγκαίνια έκθεσης με αρχαιολογικά ευρήματα από τις εργασίες επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά.


Εγκαινιάστηκε έκθεση με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες επέκτασης του Μετρό στο Πειραιά.
Στην έκθεση με τίτλο: «Στην επιφάνεια» παρουσιάζονται ευρήματα από τα οποία «ερμηνεύεται» η διαδρομή της πόλης μέσα στο χρόνο.
Η έκθεση λειτουργεί στη Ξυλαποθήκη, απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο των Αστικών Πυλών, στην οδό 34ου Συντάγματος στον Πειραιά. 
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:

«Η λειτουργία της έκθεσης δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Αστικών Πυλών, του οποίου η ανάδειξη αποτελεί και προτεραιότητα της Περιφέρειας, δείχνει ότι μπορούμε με συνδυαστικές παρεμβάσεις να αλλάζουμε τη φυσιογνωμία της πόλης, να δίνουμε νέα πνοή στις υποβαθμισμένες γειτονιές και να ενισχύουμε τις υποδομές που θα φέρουν στην πόλη επισκέπτες.
Ως Περιφέρεια στηρίζουμε οικονομικά σημαντικά σε αριθμό και σημασία αρχαιολογικά έργα σ' όλο τον Πειραιά. Συνεργαζόμαστε με επιτυχία με το ΥΠΠΟ και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά  Στέλλα Χρυσουλάκη και πιστεύουμε ότι όπως αποδεικνύει και η σημερινή εκδήλωση έχουμε την ωριμότητα να ανοίξουμε χώρους και μνημεία στην κοινωνία, αφήνοντας πίσω μας ξεπερασμένες μουσειακές αντιλήψεις»

• Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά.

Ημέρες & ώρες επισκέψεων: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή 9.00- 17.00, Πέμπτη και Παρασκευή 12.00- 20.00. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.