Οι συνταξιούχοι δείχνουν τον δρόμο....




 "Νέοι και νέες με άσπρα μαλλιά απ' όλη την Ελλαδα, με "τη χρυσή της νιότης πανοπλία" στη καρδιά, ζέσταναν την παγωμένη Αθήνα με την θέληση και την αποφασιστικότητα τους, να μην δεχθούν την μίζερη ζωή που ετοιμάζουν γι΄αυτους, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Βροντοφωναξαν, ότι δεν ξεγελιούνται από φιλοδωρήματα. Θέλουν την ζωή που τους ΑΝΗΚΕΙ, που δημιούργησαν οι ίδιοι με την δουλειά τους στα γιαπιά, τα γραφεία, τα εργοστάσια, τα πλοία."  

Εγραψε η φίλη Στέλλα Μ. στο facebook, και νομίζω πως εκφράζει απόλυτα αυτό που ζήσαμε χθες.
Στο τελείωμα του 2016, συνταξιούχοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, μετά από μια καλή προετοιμασία, με κατά τόπους συγκεντρώσεις και ενημερώσεις, έδωσαν πολλαπλά μαθήματα, οργάνωσης και αποτελεσματικότητας του αγώνα τους. Πραγματοποίησαν μια πολύ μεγάλη, δυναμική, μαχητική, ενωτική, περιφρουρημένη συγκέντρωση, και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η επιμονή η αποφασιστικότητα και η μαζικότατα τους, έπεισαν την ηγεσία της ΕΛΑΣ να αποσύρει τις κλούβες που έφραζαν τον δρόμο προς την Ηρώδου του Αττικού, και η πορεία να φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό μέγαρο. 
Εκεί διαβάστηκε η επιστολή που είχαν στείλει οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ), στον πρωθυπουργό, ζητώντας συνάντηση μαζί του, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι διεκδικούν καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους, αύξηση της κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ, αποκατάσταση των περικοπών, κατάργηση κάθε πληρωμής στην Υγεία κ.ά. 

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα μεταβίβασε τα αιτήματα στον υπουργό Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη. Στο αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο υπουργός δεσμεύτηκε για απάντηση μέχρι τις 15/1.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ.