ΤΟ ΝΕΡΟ ...νεράκι....

Ανατολική ορεινή κορινθία. Κατάφυτη από πεύκους η όμορφη και ιστορική Σολυγεία. Μετά από κοστοφόρες, χρόνιες, άπειρες προσπάθειες-γεωτρήσεις, βρέθηκε επιτέλους νερό και στο Σοφικό. Ένας από τους πάγιους, ακατάπαυστους, κυριάρχους στόχους της τοπικής μας κοινωνίας έγινε πραγματικότητα. Με την εξεύρεση ύδατος, ΛΥΘΗΚΕ ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που βασάνιζε ανέκαθεν την κραταιά Σολυγεία.
Ο δήμος Σολυγείας, σε συνεργασία με την Δνση Εγγείων βελτιώσεων, διάνοιξε γεώτρηση στο Σοφικό, πρωτεύουσα του Δήμου, και η ποσότητα και ποιότητα του νερού, που βρέθηκε είναι ικανοποιητικότατη. Εξασφαλίζει το απαιτούμενο νερό κάλυψης των πολυεπίπεδων αναγκών ολόκληρου του Δήμου μας της Σολυγείας.
Οι προσπάθειες για την επίλυση του κορυφαίου για ολόκληρη την περιοχή υδάτινου προβλήματος, ξεκίνησαν από εξειδικευμένους επιστήμονες και με εμπεριστατωμένες έρευνες. Συνεχίστηκαν με εκπόνηση υδρογεωλογικής μελέτης για την ευρύτερη περιοχή Σολυγείας και με διάνοιξη αρκετών δοκιμαστικών γεωτρήσεων, με στόχο συγκεκριμένο την ανεύρεση νερού. Εν τέλει, με την βοήθεια του θεού και των τεχνικών, φθάσαμε στο επιθυμητό, καρποφόρο για όλους μας αποτέλεσμα. Ο άλλοτε άνυδρος, εσωστρεφής, μελαγχολικός και με καμώματα μικροαστού Δήμος μας, με λόγια γεμάτα αλήθεια πλέον, βγένει στο φως. Ελαχιστοποιεί τις κρυφές, τις πίσω απ το λόφο υποφωτισμένες πλευρές του. Μπαίνει δυναμικά σε τροχιά εντυπωσιακής ανάπτυξης. Υποκλίνεται έμπρακτα στην βαθειά έννοια του κοινού για όλους συμφέροντος. Αντλεί έμπνευση, ιδέες, δύναμη και όπλα απ την αγάπη των χρωμάτων της θάλασσας, της φύσης, των έξυπνων, αυτοδημιούργητων συμπολιτών του, που εξισορροπούν πρόσωπα και καταστάσεις.
Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας
Στέλιου Μάρκελλου



Πολύ πρόσφατα έτυχε να διαβάσω το παραπάνω άρθρο του Σ.Μάρκελλου και ομολογώ πως έμεινα άφωνος
από την τόσο... φανφαρονίστικη περιγραφή του γεγονότος ότι μια γεώτρηση, έβγαλε νερό, νερό όμως που στη
πράξη, το είπαμε... νεράκι.....γιατί το καλοκαίρι και για δυο τουλάχιστον μήνες, (τους πιο κρίσιμους Ιούλιο και
Αύγουστο),στον Κόρφο , δεν έτρεχε σε ορισμένες περιοχές σταγόνα!!!  Αποτέλεσμα να ξεραθούν πολλά από
τα  φυτά που με κόπο και έξοδα είχαμε μεγαλώσει, ενώ αρκετοί κάτοικοι απέφευγαν να έρθουν στα σπίτια τους,
λόγω της λειψυδρίας.
Αν αυτό θεωρείται "τροχιά εντυπωσιακής ανάπτυξης" τότε ορισμένοι φαίνεται πως έχουν χάσει κάθε μέτρο .....