Κομματικά χρίσματα….


Μετά από αποφάσεις των οργάνων τους, το Πασοκ και η ΝΔ, (φυσικά μετά από μεγάλες παρασκηνιακές ζυμώσεις), έδωσαν το περίφημο «χρίσμα» στους εκλεκτούς για τα δυο κόμματα υποψηφίους για τις Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Κορινθίων, Α. Πνευματικό, και Κ. Γιώτη.
Αποφάσεις και χρίσματα που έρχονται να συνεχίσουν την παράδοση που θέλει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στενά εξαρτώμενο και καθοδηγούμενο, σαν ένα γρανάζι της, από την κεντρική πολιτική σκηνή. Τι νέο, ελπιδοφόρο και άξιο άραγε θα μπορούσαν να πρεσβεύουν κομματικά στελέχη ενταγμένα στον «χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης» με ιδεολογικές, πολιτικές, αναφορές αλλά και πρακτικές, αυτές του Πασοκ και της ΝΔ των κομμάτων δηλαδή, που από την μεταπολίτευση και μετά για 36 συνεχή χρόνια, έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας παραδίδοντας την τελικά μετά από όργιο κατασπατάλησης, κακοδιοίκησης, κατακλεμμένη και καταχρεωμένη στις «ευεργετικές» αγκάλες του Δ.Ν.Τ.;;
Σε μια χρονιά που ζούμε τις μεγαλύτερες ανατροπές κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, την μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη, από φόρους και περικοπές, τα δυο υπεύθυνα κόμματα γι΄ αυτήν την κατάντια της χώρας, συμπεριφέρονται σαν να βγήκαν από παρθενογένεση, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τις ιστορικές τους ευθύνες , νομίζουν πως ο λαός θα φάει το παραμύθι της «κολοκυθιάς» δεν φταίμε «εμείς» αλλά οι «άλλοι», και όλα θα κυλήσουν στην γνώριμη «πεπατημένη».
Θα πρέπει ο λαός στις 7 Νοέμβρη, να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με το νόμισμα της ανατροπής της μέχρι τώρα συμπεριφοράς τους σαν κομματικούς ψηφοφόρους. Εξάλλου είναι εκλογές για την τοπική Αυτοδιοίκηση για έναν λαϊκό θεσμό που θέλει γνήσιους, τίμιους, άξιους, εργατικούς, γνώστες, ενεργούς πολίτες να τον υπηρετήσουν και όχι «ειδικούς» λαμόγια , εργολάβους ,παράγοντες, και «μπαλκονάτους» αεριτζήδες ,που θα έχουν το μυαλό τους στην εξυπηρέτηση "εαυτόν και ημέτερους".