Νέο άλμπουμ THE BEATLES - 1




     



















    Κυκλοφόρησε φέτος το φθινόπωρο, σε digitally remastered έκδοση, η συλλογή #1 με κομμάτια τωνBeatles. Ογδόντα περίπου λεπτά κάτω από τους ήχους του πιο σπουδαίου ...
    (κατά πολλούς) συγκροτήματος στον πλανήτη.

    Από τον Μπάμπη Βασιλειάδη

    Εικοσιεπτά τραγούδια που έγιναν νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α από το 1962 έως το 1970.

    Η συλλογή συνοδεύεται από ένα 32σέλιδο βιβλιαράκι με φωτογραφίες των εξωφύλλων από όλο τον κόσμο και λεπτομέρειες που αφορούν τα κομμάτια όπως ημερομηνία και μέρος ηχογράφησης, ημερομηνία κυκλοφορίας κ.τ.λ..

    Από το Love Me Do και το She Loves You μέχρι το Come Together και το Get Back, οι Beatles ξεδιπλώνουν σε αυτή την συλλογή το τεράστιο ταλέντο τους και την ανεπανάληπτη ευρηματικότητα τους. Αν και δεν προτιμώ τις συλλογές ή τα best of, η συγκεκριμένη δουλειά είναι κάτι ενδιάμεσο.

    Οι επιλογές των κομματιών έγιναν βάσει της εμπορικότητας που είχαν και δεν είναι η επιλογή των μελών της μπάντας ή κάποιου παραγωγού αλλά του ίδιου του κόσμου που τα άκουγε και φυσικά τα αγόραζε.  Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω και ένα παράδοξο. Ενώ για πάρα πολύ κόσμο, το Sgt. Peppersθεωρείται ο καλύτερος δίσκος όλων των εποχών, κανένα από τα κομμάτια που περιλαμβάνει, δεν κυκλοφόρησαν σε single, οπότε κανένα δεν βρίσκεται σε τούτη την συλλογή!

    ΑΠΟ ΤΟ CULTURE NOW.GR