Ο ΛΑΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ''ΓΑΝΤΙ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ''OXI''!


"ΟΧΙ" ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΚΗΔΕΜΟΝΙΑ!

"ΝΑΙ" ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση που θα συναφθεί με την τρόικα, εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Δευτέρας (31.10)!

Το δημοψήφισμα τοποθετείται στις αρχές Ιανουαρίου, όταν θα είναι έτοιμη η νέα δανειακή σύμβαση.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα ζητήσει και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ανακληθούν στην τάξη και στην εσωκομματική πειθαρχία! Η σχετική διαδικασία θα κινηθεί ήδη από αύριο!


ΕΛΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Η εξαγγελία δημοψηφίσματος δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά μια πανικόβλητη κίνηση του Γ. Παπανδρέου που ελήφθη κάτω από τα πρωτοφανή αδιέξοδα στα οποία έχει ρίξει τη χώρα, η πιο ανάλγητη και εθελόδουλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης!

Με την κίνηση αυτή, ο Γ. Παπανδρέου, προσπαθεί μάταια να διασώσει τον εαυτό του και τον στενό του κύκλο, από τη βέβαιη κυβερνητική κατάρρευση.

Παράλληλα, με αυτήν την κίνηση ο επικεφαλής της πλέον λαομίσητης κυβέρνησης των τελευταίων δεκαετιών επιχειρεί να διασώσει τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές ελίτ, που φοβούνται (και δικαίως!) το σάρωμα τους από τη λαϊκή οργή!

Ο Γ. Παπανδρέου, σε πλήρες αδιέξοδο και με εγκληματικές ευθύνες για την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας, επιχειρεί με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί της νέας δανειακής σύμβασης, το οποίο μπορεί να διεξαχθεί το Γενάρη (!) να διασώσει (ματαίως) τον εαυτό του από τη γενική λαϊκή κατακραυγή.

Ο Γ. Παπανδρέου, αντί να πάει τη χώρα σε εκλογές, φοβούμενος ότι θα γνωρίσει σε αυτές ένα πρωτοφανή καταποντισμό με ποσοστά εκμηδένισης, επέλεξε τη "λύση" του δημοψηφίσματος, ελπίζοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα βάλει σε δυσχερή θέση και σε σκληρά διλήμματα το αστικό πολιτικό κατεστημένο (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ κλπ) και ίσως καταφέρει (ματαίως) να ηττηθεί το "ΝΑΙ" με κάποιο σχετικά αξιοπρεπές ποσοστό, που θα του επιτρέψει (σύμφωνα με τις αυταπάτες του) την πολιτική του επιβίωση!!!



ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΑΠΟ ΝΔ, ΛΑΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ!

Πράγματι σε φάση απίστευτης αμηχανίας έχουν περιέλθει τόσο η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η ΔΗΣΥ αλλά μάλλον και η ΔΗΜΑΡ με την εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ κλπ δεν φοβούνται τόσο τους μηχανισμούς που θα εξαπολυθούν και τις "προβοκάτσιες" που θα στηθούν υπέρ του "ΝΑΙ" όσο την αδυναμία που βρίσκονται στο να λάβουν, (για ευνόητους λόγους), συγκεκριμένη θέση, στο δίλημμα "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" στη δανειακή σύμβαση!

Για αυτό άλλωστε και όχι για άλλους υπαρκτούς, ίσως, λόγους, κύκλοι από ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ διασπείρουν ότι ενδεχομένως δεν θα συμμετάσχουν σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα.



ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;



Και λέμε ενδεχόμενο δημοψήφισμα διότι η εκφώνησή ή η γενική εξαγγελία του, δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη, και ότι θα γίνει τελικά.

Δεν αποκλείεται ο Γ. Παπανδρέου να έριξε την ιδέα του δημοψηφίσματος περισσότερο για διαπραγματευτικούς λόγους παρά ουσιαστικούς για την τελική διεξαγωγή του.

Δεν αποκλείεται από την επόμενη μέρα της εξαγγελίας για δημοψήφισμα να ξεκινήσουν έντονες διεργασίες στο εσωτερικό αλλά και (ίσως και κυρίως) στο εξωτερικό με στόχο να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις (πχ κυβέρνηση "εθνικής συναίνεσης" κλπ), εντός των οποίων ο ΓΑΠ θα ανακτήσει κάποιο ρόλο και οι οποίες θα παραπέμπουν τελικά το δημοψήφισμα στις καλένδες.

Άλλωστε, είναι αμφίβολο αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ, οι οποίοι δεν ξέρουμε αν αιφνιδιάστηκαν ή όχι από την τελική πρόταση του ΓΑΠ, θα ήθελαν αυτήν την ώρα ένα δημοψήφισμα επί της δανειακής σύμβασης, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η νίκη του "ΟΧΙ" θα σηματοδοτούσε συγκλονιστικές εξελίξεις στην Ελλάδα, που θα οδηγούσαν την ίδια μεν σε καλύτερη θέση, την ευρωζώνη δε σε διάλυση και σε εφιαλτική κρίση!



ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΥΡΩ Ή ΔΡΑΧΜΗ!

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μετατρέψει το ενδεχόμενο δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση σε δίλημμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

Η κυβέρνηση κατ΄αυτόν τον τρόπο θέλει να βρει ευρύτερες αποδοχές από τον αστικό πολιτικό χώρο και όχι μόνο, που τάσσεται με φανατισμό υπέρ του ευρώ. Με δυο λόγια να εκμεταλλευτεί από τη μια τη "συναίνεση του ευρώ" και από την άλλη να φοβίσει το λαό με το "ΟΧΙ", ταυτίζοντας την έξοδο από το ευρώ με λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς για τη χώρα, οι οποίοι, όμως, θα έρθουν μόνο εφόσον συνεχιστεί η μνημονιακή λεηλασία.

Ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί από την κυβερνητική κινδυνολογία της εξόδου από το ευρώ, αλλά αντιθέτως πρέπει να σηκώσει το "γάντι" της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη, η οποία και εξ΄αυτού του λόγου θα οδηγηθεί πιο γρήγορα στη διάλυση με την επιστροφή όλων των χωρών σε εθνικά νομίσματα, κάτι πολύ θετικότερο από το σημερινό γερμανικό στρατόπεδο του ευρώ!

Αυτήν την ώρα αν ο λαός αποδεχθεί τον κυβερνητικό εκβιασμό περί ευρώ, σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή για τη χώρα!

Ο "μπαμπούλας" δεν είναι η συγκρότηση ενός εθνικού νομίσματος αλλά η παραμονή στη φυλακή του ευρώ!

Οι πολίτες απέναντι στο "ΝΑΙ" που τους ζητάει ο ΓΑΠ πρέπει να αντιτάξουν ενωμένοι ένα σθεναρό και αποφασιστικό "ΟΧΙ" στα δάνεια- θηλειά της τρόικας, "ΟΧΙ" στην αποικιακή κατοχική συμφωνία της 26ης Οκτώβρη, "ΟΧΙ" στη νέα δανειακή σύμβαση, "ΟΧΙ" στα ατελείωτα μνημόνια.

Οι πολίτες ενωμένοι και αποφασισμένοι πρέπει να πουν, μέσα από το "ΟΧΙ" σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα, ένα μεγάλο "ΝΑΙ" σε μια νέα προοδευτική πορεία σοσιαλιστικής προοπτικής της χώρας, με τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους για την οριστική διαγραφή του, την έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, την άμεση ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών, την εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων και κλάδων της οικονομίας, τη δίκαιη ριζοσπαστική αναδιανομή του πλούτου, ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης κλπ.



ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ "ΝΑΙ' ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Αυτήν την ώρα μπροστά στην πανικόβλητη "πρόκληση" του Γ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα η Αριστερά πρέπει να απαντήσει όχι "φοβικά", "μίζερα" και απολογητικά αλλά συμπαραταγμένη και αν είναι δυνατόν ως μια γροθιά ενωμένη και αποφασισμένη.

Η Αριστερά πρέπει να ενωθεί σε ένα στεντόρειο "ΟΧΙ" στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας, και σε ριζοσπαστικά "ΝΑΙ", που σηκώνουν το "γάντι" στα διλήμματα του συστήματος και στην τρομοκρατία που καλλιεργεί. Σε ριζοσπαστικά "ΝΑΙ" που απαιτούν στάση πληρωμών για διαγραφή του χρέους, έξω από τη Γερμανική φυλακή του ευρώ, αμφισβήτηση συνολικά της ΕΕ και της νεοαποκιοκρατίας της, προοδευτικές και σοσιαλιστικές αλλαγές στη χώρα!

Η Ίσκρα δεν ήταν αυτή που θεωρούσε ότι η λύση είναι οι εκλογές και πολύ περισσότερο το οποιοδήποτε δημοψήφισμα.

Η λύση για εμάς ήταν πάντα η συμπαράταξη της Αριστεράς, η ανάπτυξη ενωτικών ταξικών κοινωνικών αγώνων, η επεξεργασία εναλλακτικής προγραμματικής πρότασης και η ριζική αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ώστε η προσφυγή στο λαό να επιφέρει πραγματικά νέες αγωνιστικές πλειοψηφίες.

Τώρα, όμως, όταν ο Γ. Παπανδρέου προκαλεί με δημοψήφισμα (αν δεν το πάρει ευσχήμως πίσω), η Αριστερά καταγγέλοντας τις μεθοδεύσεις και απαιτώντας βουλευτικές εκλογές, δεν μπορεί τελικά να αναδιπλωθεί και να φυγομαχήσει.

Και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να φοβηθεί τα πραγματικά διακυβεύματα ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ, τα οποία η ίδια θα έπρεπε να τα έχει απαντήσει προ πολλού!



ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Αν το δημοψήφισμα γίνει πριν η δανειακή σύμβαση πάει στη Βουλή για ψήφιση, πρέπει να συμμετέχει το 40% των πολιτών για είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα. Αν το δημοψήφισμα πρόκειται να γίνει μετά την ψήφιση στη Βουλή, τότε πρέπει να εγκριθεί η διεξαγωγή του από 180 βουλευτές και να συμμετάσχει σε αυτό το 50% των πολιτών.



ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΠΕ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε απορρίψει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι «θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, δεν μπορούμε να παρατήσουμε τον αγώνα στη μέση γιατί έτσι συμφέρει ορισμένους». Απέρριψε παράλληλα σενάρια συγκυβέρνησης και συγκατοίκησης.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε όμως να υπάρξει συνεννόηση σε ένα πρόγραμμα βασικών αλλαγών - από τον εξορθολογισμό του κράτους έως την καταπολέμηση της ανομίας και τις αλλαγές στην Παιδεία- το οποίο θα εφαρμόσει μετά τις κάλπες όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, με τη στήριξη της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν δικαιολογώ σε κανένα σημείο τη βία, μπορώ να συμμεριστώ όμως την οργή του κόσμου», ενώ στηλίτευσε τη συμπεριφορά όσων «για δικούς τους λόγους καλλιεργούν φόβους, μιζέρια και ανασφάλεια» και διεμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε αμφισβήτηση του πατριωτισμού μας από κανέναν».

«Από τις αρχές τους 2012 θα υπάρχει ένα νέο τοπίο», πρόσθεσε, «θα μπορούμε να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις όχι πια στην άμυνα, αλλά στην επίθεση: στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

«Ο δρόμος αυτός δεν είναι στρωμένος με πέταλα, έχει όμως ένα τέλος» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου επιχειρώντας να δείξει κάποιο φως στην άκρη του τούνελ. Παραδέχτηκε όμως ότι «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για αυξήσεις μισθών αυτήν την στιγμή», μπορούμε όμως «να μιλήσουμε για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

«Θέλει η πλειοψηφία αστάθεια και αναρχία; Θέλουμε τον εθνικό διχασμό; Θα είναι αυτή λύση για την Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι εάν συμπεριφερόμαστε με βία απέναντι στους εκλεγμένους εκπρόσωπους του ελληνικού λαού, εάν χωρίζουμε ο ένας τον άλλο σε εθνικόφρονες και μιάσματα, αυτό δεν υπηρετεί την πατρίδα. «Η βία, ο διχασμός και η λασπολογία δεν υπηρετεί την πατρίδα. Αν στήναμε εθνικά δικαστήρια θα λυνόταν τα προβλήματα μας;» συμπλήρωσε.




- Posted using BlogPress from my iPad