Την Τρίτη 8/7 ξεκινά απο τα Ίσθμια ο μεγάλος "Μαραθώνιος" του Άγη Εμμανουήλ "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό"


Η ανεξάρτητη πρωτοβουλία "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" έχει ως στόχο την ανάδειξη της εξαιρετικής σημασίας του ελληνικού αιγιαλού ως κοινό αγαθό για όλους, καθώς και την ανάγκη προστασίας του από μελλοντική εντατική εκμετάλλευση. 

Από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, με χορηγούς τους αιγιαλούς της Αττικής και καύσιμο το θαλασσινό αεράκι, ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα και θα ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες, ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

Το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνει πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, προβλέπει εκκίνηση την Τρίτη 8/7 από Ίσθμια με την Ανατολή του ήλιου και τερματισμός μάλλον χωρίς σπάσιμο της διαδρομής σε πρωινό απογευματινό. (60 με 63 χιλιόμετρα ανάλογα με το αν ξεκινήσουμε από Κεχριές ή Αρχαιολογικό χώρο μουσείου Ισθμίων και όλη η διαδρομή στην Π. Εθνική οδό).