Ανατροπή και στις φθαρμένες συνδικαλιστικές πρακτικές.



Το τέλος μιας προδιαγεγραμμένης ιστορίας όπου η μεγαλύτερη Δημόσια επιχείρηση της χώρας η ΔΕΗ, κομμάτι κομμάτι ξεπουλιέται γράφτηκε χθές, σηματοδοτώντας ακόμα το τέλος μια συνδικαλιστικής (ρεφορμιστικής) πρακτικής, στην πορεία της οποίας το συνδικαλιστικό κίνημα απέσπασε νίκες και δικαιώματα για τους εργαζόμενους, όσο βέβαια υπήρχε η ψευδαίσθηση της πλασματικής ανάπτυξης της χώρας από την σοσιαλδημοκρατία, για να καταλήξει σε κόλαφο και ήττα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων σήμερα.

Στην Ελλάδα του 2014, λίγο πριν την πολιτική ανατροπή που εκ των πραγμάτων θα πραγματοποιηθεί, παίζεται μέχρι τέλους το παιχνίδι της υποτίμησης της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας προς όφελος των ξένων κυρίως, δανειστών και εκβιαστών. 
Οι κοινωνικές εργατικές και συνδικαλιστικές αντιστάσεις, με αμοιβαίες ευθύνες για το εύρος την ποιότητα και τον χαρακτήρα τους, έχουν μόνο ένα κοινό. Ότι δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες υπεράσπισης των κατακτήσεων τους. Εύκολα χάνεις αυτά που δύσκολα καταχτάς, όσο συνεχίζεις να είσαι εξαρτώμενος από τον εργοδότη σου, όσο συνεχίζει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 
Ιδεολογικές αλήθειες και παραδοχές που δεν πρέπει να υποτιμούνται και να παραγνωρίζονται.

Στο χθεσινό (επικήδειο) συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συμμετείχαν επιβεβαιώνοντας τον κανόνα, συνήθεις ύποπτοι ιδεολόγοι, συνδικαλιστές εκ του καθήκοντος, πολιτικά στελέχη κομμάτων και κινημάτων που ηταν αναγκασμένα να δώσουν το παρόν και το 1/30 των εργαζομενων της ΔΕΗ. Προηγήθηκε βεβαίως η αγωνιστική εκδήλωση ενδιαφέροντος με την προκύρηξη απεργιών που πάρθηκαν πίσω μολις η κυβέρνηση τους επιστράτευσε. 
Α... εκπροσωπήθηκε στο συλλαλητήριο και η ηγεσία της ΓΣΕΕ!!

Και κάτι άλλο...η κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο για να καταργήσει την απεργία στους εργαζόμενους και να την επιτρέψει στους εργοδότες.....

Μια παρακμιακή συνδικαλιστική πρακτική (πέρα απο την πολιτική) που πρέπει να τελειώνουμε και με αυτήν.
Είμαι της άποψης οτι μαζί με την πολιτική ανατροπή που θα υπάρξει, αντίστοιχη ανατροπή πρεπει να υπάρξει στο φθαρμένο και ξεπερασμένο συνδικαλιστικό (κατ΄όνομα) , κατεστημένο.