Ο Δήμαρχος Χ. Βρεττάκος για τα δημοσιεύματα που αφορούν στο πόρισμα του ΑΣΕΠ για τους 27 υπαλλήλους του πρώην Δήμου Δραπετσώνας.


Σχόλιο του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για τα δημοσιεύματα που αφορούν στο πόρισμα του ΑΣΕΠ για τους 27 υπαλλήλους του πρώην Δήμου Δραπετσώνας:
«Το πόρισμα του ΑΣΕΠ και οι διάλογοι του Δημοτικού Συμβουλίου του 2004 αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι οι δυνάμεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης «έφτιαχναν πελατεία» εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά. Σήμερα καλούν τον Δήμο να απολύσει 12 ανθρώπους και να καταργήσει ταυτόχρονα 12 θέσεις εργασίας όχι γιατί κόπτονται για τη διαπλοκή αλλά γιατί κόπτονται για τις απολύσεις της Τρόικας. Αν θέλει η κυβέρνηση να μιλήσει για διαπλοκή δεν έχει παρά να κοιταχτεί στον καθρέφτη της και να παραιτηθεί. Για τις αποφάσεις μας θα σας ενημερώσουμε αφού πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο».

Σύμφωνα με το «Έθνος», που επικαλείται το πόρισμα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για τους επίορκους υπαλλήλους των δήμων, οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας κρίθηκαν με απόφαση του ΑΣΕΠ στις 4 Νοεμβρίου παράνομες και γι' αυτό ζητήθηκε η ανάκληση των προσλήψεων. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως ήταν παράνομες οι 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον πρώην Δήμο Δραπετσώνας που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 με τα κριτήρια του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου (ΠΔ 164/2004) και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.