ΙΟΥΝΙΟΣ 2012. ΣΑΜΑΡΑΣ: 18 δεσμεύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση...



Είναι σαφές, πως ζούμε ημέρες εικονικής και επικοινωνιακής επικάλυψης   της πραγματικότητας. Την διαμορφώνουν και την παρουσιάζουν έτσι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παίζοντας τον ρόλο του παρακρατικού κυβερνητικού προπαγανδιστή.
Επικεφαλής στην όλη προσπάθεια αναδεικνύεται ευθαρσώς και με "καμάρι" ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου αν άκουσε τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια, απάντησε με υφάκι συνωμοτικό:
 "Βέβαια και την άκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία."


Η χοντροκομμένη και βλακώδης αυτή παρέμβαση, μόνο σε ανεγκέφαλους οπαδούς του θα μπορούσε να απευθυνθεί και να βρει απήχηση. Η κατάντια του πρωθυπουργού να χρησιμοποιεί την άγνοια του για βασικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και η εύκολη διαστρέβλωση τους για να περάσει με την "ευκαιρία", σε ατάκες διασποράς φόβου και τρομοκράτησης του λαού, δείχνουν πόσο επικίνδυνος είναι.
Μια και παρουσιάζεται τόσο κάλος στις ατάκες όμως, θα περίμενε κανείς να είναι έτοιμος να "συγκρουστεί" διαλεκτικά σε ντιμπέιτ με τους αντιπάλους του, αφού θέλει να ενημερώσει τον Ελληνικό Λαό για τα ψέματα τους, και για την αλήθεια του...
Όμως πριν μας εξηγήσει τι "κρύβει" ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του καλό είναι να μας πει τι έκανε ο ίδιος σαν Πρωθυπουργός της χώρας για το "εθνικό σχέδιο της Ν.Δ. με τις 18 δεσμεύσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση" που υποσχέθηκε να κάνει πράξη τον Ιούνιο του 2012. 
Ας θυμηθούμε τι έλεγε τότε.
1. Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα που ήταν το 2009. Επίσης, αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στα επίπεδα του 2009. Αποκατάσταση της εξισωτικής για τους κτηνοτρόφους.
- Αποκατάσταση ειδικών μισθολογίων αστυνομικών, που βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία και -σε πρώτη φάση- των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας.
- Αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από το «κούρεμα» του χρέους φυσικά πρόσωπα (ομολογιούχοι) και ασφαλιστικά ταμεία
2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας κατά έναν ακόμη χρόνο, στα δύο χρόνια, έστω και με τη μορφή προγραμμάτων επανεκπαίδευσης.
3.Έκτακτο επίδομα ανεργίας και για μη μισθωτούς, αυτοαπασχολουμένους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
4. Να ρυθμιστούν οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις των επομένων μηνών. Να μην ξεπερνούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος.
5. Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Η Βουλγαρία δεν είναι «πρότυπο ανταγωνιστικότητας» και ανάπτυξης.
Να στηριχτούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Να επανέλθει η μετενέργεια στα προηγούμενα χρονικά όρια, δηλαδή στους έξι μήνες (από τους τρεις μήνες που είναι τώρα). Να παγώσουν οι μισθοί στα τωρινά επίπεδα, μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία ανάμεσα σε εργαζομένους και εργοδότες.
6. Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων, σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 8.000 για την επόμενη χρονιά και στα 10.000 χιλιάδες για τη μεθεπόμενη.
7. Αντικατάσταση του περιβόητου χαρατσιού από νέο διευρυμένο ΕΤΑΚ.
8. Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών
9. Η περικοπή 11,7 δισεκατομμυρίων δημοσίων δαπανών για 2013-14 να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια.
10. Πέρα από τον κανόνα ένα προς 10, επαναφορά της πρότασης της Ν.Δ. για το πλεονάζον προσωπικό από οργανισμούς του Δημοσίου. Να μην απολύονται, αλλά να μπαίνουν σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια τουλάχιστον. Θα παίρνουν το βασικό τους μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές στα Ταμεία τους.
11. Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής χρεών των νοικοκυριών σε τράπεζες, έτσι ώστε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνά ποσοστό 30% του διαθέσιμου εισοδήματός τους. Κι εφόσον έχουν χάσει την εργασία τους ή την επιχείρησή τους, να μπορούν να πληρώνουν μόνον τόκους για δύο ή τρία χρόνια.
12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους γράφτηκαν την τελευταία διετία.
13. Δημιουργία «ειδικού εργαλείου ρευστότητας». Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος είναι η επιστροφή των καταθέσεων. Πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησής τους.
14. Εφαρμογή του αναγκαίου και δίκαιου συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο.
15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
16. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων και πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης. Για παράδειγμα, το λειτουργικό κομμάτι των σιδηροδρόμων. Το ίδιο ισχύει για συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και περιφερειακών αεροδρομίων.
17. Πολιτική για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.
18. Επίσπευση της ανακήρυξης ΑΟΖ.

Τι έκανε ΠΡΑΞΗ 2,5 χρόνια τώρα από αυτές τις 18 δεσμεύσεις ...;;

Γι' αυτά ποτέ θα μιλήσουμε κ. Σαμαρά;;