Ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ για την σημερινή του παρέμβαση.





Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η παρέμβαση του Συντονισμού μας στο ειρηνοδικείο Νίκαιας, για να αποτραπεί πλειστηριασμός του σπιτιού (μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο) συμπολίτη μας για χρέος προς την τράπεζα Πειραιώς.


Η κινητοποίηση είχε απόλυτη επιτυχία και μαζικότητα, κάτι που απέτρεψε να πραγματοποιηθούν και άλλοι τρείς πλειστηριασμοί, δύο για χρέη πρός το ΙΚΑ και ένας προς τράπεζα. Παράλληλα με την κινητοποίηση στο χώρο του ειρηνοδικείου, έγινε και μία συζήτηση-συνέλευση, όπου ανταλλάχθηκαν γνώμες, έγιναν επισημάνσεις, κατατέθηκαν προτάσεις και αποφασίσαμε να γίνει κάλεσμα τις ερχόμενες μέρες για να πραγματοποιηθεί συντονιστική συνέλευση όλων των συντονισμών της Αττικής, ώστε να συγκροτηθεί ένας ενιαίος φορέας διεκδίκησης, τονίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για να ασκηθεί περαιτέρω ''πίεση από τα κάτω'' προκειμένου να επανέλθουμε οσο το δυνατόν ομαλότερα στη κανονικότητα, ξεπερνώντας τις συμπληγάδες που άφησαν πίσω τους τα τέσσερα χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας. 

Επισημαίνουμε οτι πλέον και μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της δήμευσης της περιουσίας (οχι μόνο της πρώτης κατοικίας και φυσικά οχι μόνο απο τις τράπεζες) θα δίνουμε κάθε Τετάρτη το παρών στο ειρηνοδικείο Νίκαιας, αποτρέποντας ''όλους πλειστηριασμούς που αφορούν πολίτες που ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα''. 

ΥΓ. Σήμερα με το ισχύον καθεστώς, η μόνη προστασία που παρέχεται στη κατοικία, είναι να είναι πρώτη κατοικία και αυτή προστατεύεται μόνο απο τις τράπεζες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, είτε αφορά το δημόσιο, είτε τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν παρέχεται καμία απολύτως προστασία, κάτι που θεωρούμε ανεπίτρεπτο απο τη στιγμή που έχει προηγηθεί μια καταστροφική τετραετία που διέλυσε τον παραγωγικό, εργατικό και κοινωνικό ιστό, καθιστώντας αδύνατη την ''εξυπηρέτηση δανείων και υποχρεώσεων'' των νοικοκυριών. 


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ