18-21 Μάρτη 2016 Διεθνής κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό.


Παρασκευή 18 Μάρτη, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256) 
5 μ.μ. Εργαστήρια: - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ: «Η προσφυγική κρίση, η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά, η Χρυσή Αυγή και η απάντηση του Αντιφασιστικού Κινήματος» Ομιλητές: Κώστας Ζαφείρης, πολιτικός επιστήμονας Σεραφείμ Σεφεριάδης, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικών επιστημών Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος μέλος του Golden Dawn Watch - LGBTQ: «Γεφυρώνοντας τους κόσμους: Φυλή, φύλο, σεξουαλικότητα – Μια βιωματική προσέγγιση» - ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ: «Αγώνας των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και την Ειρήνη». 
7 μ.μ. – 10 μ.μ. Εκδήλωση: «Οι πρόσφυγες αδέλφια μας, ο πόλεμος εχθρός: Ενάντια σε κάθε διάκριση και κάθε αποκλεισμό» (Συμμετέχουν διεθνείς ακτιβιστές, πρόσφυγες και μετανάστες – τριες, αλληλέγγυοι από νησιά, συνδικαλιστές, στρατευμένοι, εκπρόσωποι LGBT κινημάτων και τοπικών φορέων) 
10 μ.μ. Συναυλία ενίσχυσης ομάδων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στα νησιά. Συμμετέχουν: ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μάνια Παπαδημητρίου, ο Ζερβουδάκης, οι thePink Tank Project, oι Encardia, o Mr Ηighway Band, o Παντελής ΜΚ, οι Τζιριμπαντ, και ο CihanTurkoglu με το σάζι του. 
Από τις 5 μ.μ. στη Σχολή Καλών Τεχνών θα στηθεί έκθεση φωτογραφίας για τα προσφυγόπουλα από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας .

 Σάββατο 19 Μάρτη, Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο, στην πλατεία Βικτωρίας, 2 μ.μ. και πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Χάπενινγκ και δρώμενα στην πλατεία Βικτωρίας: - Θεατρικό δρώμενο για το trafficking από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών και την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου. - Παιδικό παιχνίδι από τα μπαλόνια της αγάπης - Αφρικανικό χορευτικό από τις MandelaGirls .

 Δευτέρα 21 Μάρτη, εκδηλώσεις και δράσεις σε σχολεία, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων. Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που οργανώνουν η Αφγανική και η Κουρδική Κοινότητα, για τo NEWROZ.