Η παραχώρηση των Λιπασμάτων στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας χρειάζεται πολιτική βούληση. ΜΟΝΟ!
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και ο αντιπερεφειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, τόνισαν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά (έχει δημόσια δεσμευτεί τρεις φορές) για την παραχώρηση της παραθαλάσσιας έκτασης των Λιπασμάτων στον Δήμο.
Ο Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε ότι οι εξηγήσεις που προβάλλουν ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ και Υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την καθυστέρηση της παραχώρησης, μπορούν να ξεπεραστούν. Το κράτος εκπροσωπείται από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών τα οποία μπορούν εδώ και τώρα να δώσουν λύση. Από τη μεριά του, ο Χρήστος Βρεττάκος επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ανεξαρτήτως του τι θα πράξει η κυβέρνηση, η ανάπλαση των Λιπασμάτων θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει δεσμεύσει 200.000 ευρώ για την έναρξη των εργασιών και έχει ήδη ετοιμάσει το σχετικό σχέδιο. «Είτε έτσι είτε αλλιώς, το καλοκαίρι η παραθαλάσσια η παραθαλάσσια ζώνη των Λιπασμάτων θα είναι επισκέψιμη», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση της έκτασης, έτσι όπως το επεξεργάστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου. Το σχέδιο διάταξης νόμου (επισυνάπτεται) προβλέπει την άμεση παραχώρηση της παραθαλάσσιας ζώνης των Λιπασμάτων από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση των 99 στρεμμάτων στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 
_________________________________________ 

Να ψηφισθεί διάταξη νόμου με το παρακάτω περιεχόμενο : 

«Με απόφασή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μπορεί να εξαιρεί της παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και οποιουδήποτε Οργανισμού Λιμένος, ακίνητα τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό που παραχωρήθηκαν ή για τα οποία το Δημόσιο προκρίνει διαφορετική χρήση, εξαιτίας αναγκών που προέκυψαν ή ανεφάνησαν μετά τη σύμβαση παραχώρησης. Η λήξη της σύμβασης παραχώρησης ως προς τα εξαιρούμενα ακίνητα έχει ισχύ έναντι πάντων.

Με σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου εκπροσωπούμενο από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραχωρείται σε ν.π.δ.δ ή Ο.Τ.Α Α΄ και Β΄ βαθμού, είτε η κυριότητα είτε η χρήση των παραπάνω εξαιρουμένων ακινήτων, χωρίς αντάλλαγμα».