‪#‎ΑΡΚΕΤΑ‬ στη Πλ. Συντάγματος.



Ένα καλός λόγος αλλά και μια νέα ευκαιρία γι΄ αυτούς που δεν έζησαν το προηγούμενο κίνημα των πλατειών και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τις 15 Μαΐου με τίτλο  #ΑΡΚΕΤΑ ήταν και φυσικά παραμένει η ανάγκη: "Να δημιουργηθούν δομές αυτοοργάνωσης, να αναζητηθούν τρόποι αντίδρασης των πολιτών, στον εφιάλτη της επιβαλλόμενης λιτότητας που πλέον αρχίζει και εφαρμόζεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες". 
"Αν η κοινωνία σε αυτή την φάση της επίθεσης της μνημονιακής λαίλαπας πάψει να αντιδράει και παραδοθεί, τότε σύντομα θα ισοπεδωθεί καθιστώντας μετά αδύνατη την όποια αντίδραση."

"Μια προσπάθεια  που ξεκινάει σε όλες τις χώρες της Γης και η Ελλάδα που μάτωσε και συνεχίζει να ματώνει περισσότερο από κάθε άλλη, οφείλει όχι απλά να συμμετέχει αλλά να βγει μπροστά και να μπει στον χορό της διεκδίκησης της αξιοπρέπειας των πολιτών της, όχι σαν κομπάρσος αλλά σαν πρωταγωνιστής".

 Το #ΑΡΚΕΤΑ δημιουργήθηκε μετά το κάλεσμα του Γαλλικού ‪#‎NuitDebout‬ να οργανωθούν τέτοιες συνελεύσεις σε όλες τις πλατείες της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου, ώστε να δημιουργηθεί το ‪#‎GlobalDebout‬ και σ΄ αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν 26 Ελληνικές πόλεις.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν κόμματα και συλλογικότητες. Ανάμεσα τους η Λαϊκή Ενότητα, το ΕΠΑΜ, το ΕΕΚ, το Κόμμα Πειρατών, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό", Πρωτοβουλία Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια, η Επιτροπή Αγώνα για το Ελληνικό και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό.