"Λύσεις" απόγνωσης για τα απορρίμματα που έχουν πνίξει τον Κόρφο Κορινθίας.



Είτε τα πεις απορρίμματα, είτε τα πεις σκουπίδια, αυτό που εκφράζει την πραγματικότητα της Πελοποννήσου γενικά, της Κορίνθου πιο ειδικά και του Κόρφου ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα, είναι μια άσχημη, δύσοσμη, επικίνδυνη και ανθυγιεινή πραγματικότητα που ζουν οι δημότες,  οι ξένοι και ντόπιοι επισκέπτες τους. 



Ένα δυσεπίλυτο ως φαίνεται πρόβλημα (αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων) στο οποίο εμπλέκεται η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού, χωρίς να μπορούν έως τώρα να βρουν την κοινή συνισταμένη που θα το έλυνε. Χαρακτηριστικό για το θέμα,  είναι το δελτίο τύπου Αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Κορινθίας, οι οποίες διαπιστώνουν πως έχει το πρόβλημα και προτείνουν λύσεις.

Αλήθεια τους ακούει κανείς; ή όλοι οι υπεύθυνοι βλέπουν μόνο τη δική τους "αλήθεια";

Εδώ στον Κόρφο τα πράγματα έχουν φθάσει σε λύσεις απόγνωσης που είναι αντίστοιχα και επικίνδυνες. Στο κοντινό παρελθόν αναφερθήκαμε τέσσερις τουλάχιστον φορές με ανάρτηση μας στο θέμα της παράνομης "χωματερής" σε ρέμα του Κόρφου που καταλήγει στη θάλασσα.

Μια (νέα;) παράνομη χωματερή στον Κόρφο Κορινθίας.

Ο Κόρφος του φυσικού κάλους κινδυνεύει από την δημοτική ανευθυνότητα!


(No 2) Ο Κόρφος του φυσικού κάλους κινδυνεύει από την δημοτική ανευθυνότητα!


Σε σημερινή επίσκεψη μας στην παραλία του Κόρφου, διαπιστώσαμε ότι έχουν μεταφερθεί σωροί από ξύλα, πλαστικά και κλαδιά, μάλιστα εκείνη την ώρα κάποιος τα πέταγε από κάποιο αγροτικό, και σε ερώτηση μας απάντησε ότι η χωματερή "πάνω" έχει κλείσει και με εντολή του πρόεδρου του Κόρφου τα τοποθετούν εκεί.
Η επόμενη κίνηση μας ήταν να πάρουμε τηλέφωνο τον Γ. Γκούμα Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και να ρωτήσουμε σχετικά.
Ο πρόεδρος μας είπε μάλλον με κάποια αμηχανία και απόγνωση, ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς του δημάρχου Κορινθίων κ. Πνευματικού, να δώσει λύση, η χωματερή είχε γεμίσει από κάθε είδους σκουπίδια, ενώ κοντά στα Χριστούγεννα υπήρξε και επικυνδυνη πυρκαγιά εκεί που έπνιξε όλο το χωριό στη κάπνα και την δυσοσμία, γι' αυτό έδωσε εντολή "να μεταφερθούν ξύλα και κλαδιά στη παραλία τα οποία την Δευτέρα 30/5 με την παρουσία πυροσβεστικού οχήματος θα καούν και οι στάχτες θα απλωθούν στην επιχωμάτωση του έλους. Ασφαλώς μετά θα δώσω εντολή να σταματήσουν  να τα φέρνουν στη παραλία."
Τέλος Μάη, την Τετάρτη 1 Ιουνίου ξεκινάει το καλοκαίρι.....
 Η τουριστική κίνηση ελάχιστη και η ταμπέλα για την "Μυθική Πελοπόννησο"  στην είσοδο του Κόρφου, φαντάζει ειρωνική ......