Ziria Music Festival 2016. Ανανεωμένο, βάζει τον πήχη πιο ψηλά!


Μετά από μια αμφιλεγόμενη χρονιά "κρίσης" (2015) του θεσμού Ziria Music Festival, φαίνεται ότι κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν, δεν υπήρξαν εμπόδιο για να δοθούν προωθητικές λύσεις στην καθιέρωση και ανάπτυξη του αγαπημένου μας φεστιβάλ.

Έτσι με την υπόσχεση ότι "φέτος όλες οι υποδομές θα είναι ένα σκαλοπάτι καλύτερες", ενώ για τους κατασκηνωτές θα υπάρξουν "ακόμη καλύτερες συνθήκες", που η νέα οργανωτική δομή Κοιν.Σ.Επ. ΣΥΘΑΣ μας ενημερώνει για το #Ziria Music Festival 2016, ετοιμαζόμαστε για ένα "δροσερό" τριήμερο κάμπιγκ σε υψόμετρο 1600 μέτρα, με μια "καυτή" μουσική σκηνή να γεμίζει νότες το συναρπαστικό περιβάλλον!

Φέτος, για πρώτη φορά, όλο το οικονομικό κομμάτι της διοργάνωσης οργανώνεται και αφορά εμάς. Από τα ποτά και τα φαγητά μέχρι οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ μας, είναι ευθύνη της συνεταιριστικής επιχείρησης ΣΥΘΑΣ που αποτελείται αυτή τη στιγμή από 11 Zirius και στο βουνό θα ενημερωθείτε για τους σκοπούς και τους στόχους της.

Πιστοί στο αρχικό μας πλάνο για ελεύθερη είσοδο και δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του τριημέρου, πρέπει να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα ώστε να μπορούμε κάθε χρόνο να συναντιόμαστε στο βουνό και να σκαρώνουμε όλα τα όμορφα, που από το 2009 ξεκινήσαμε. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε σύμμαχους τους μουσικούς, τους ξενοδόχους της περιοχής των Τρικάλων και της Καρυάς, τις τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζουν εδώ και χρόνια τη διοργάνωση αλλά και όλους εσάς που με την παρουσία και τη συμμετοχή σας βοηθάτε να βελτιώνουμε χρόνο με το χρόνο το Ziria Music Festival.
 Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στη ΖΗΡΕΙΑ ΑΕ και το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, που χωρίς αυτούς τίποτα από τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.
Ο πήχης, με την πάροδο των χρόνων, έχει ανέβει πολύ ψηλά. Οι ηχητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα μεγάλα φεστιβάλ, οι εγκαταστάσεις για τους κατασκηνωτές και τους επισκέπτες βελτιώνονται συνεχώς και γενικά το όλο στήσιμο είναι, κατά γενική ομολογία, πολύ καλό ποιοτικά.
Για να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος της διοργάνωσης όλοι εμείς δουλεύουμε εθελοντικά εκατοντάδες ώρες, αλλά παρ’ όλα αυτά τα έξοδα είναι αρκετά. Αφού επιμένουμε να μην βάζουμε εισιτήριο και να μην έχουμε αντίτιμο για τις δράσεις του τριημέρου πρέπει να βγάλουμε τα έξοδα από τα είδη που πουλάμε. Έτσι κάθε τι που θα αγοράσετε στο βουνό είναι μια συνεισφορά στο στόχο αυτό και αν όλοι βάλουμε από λίγα ο στόχος γίνεται εφικτός. 
Παράλληλα φέτος προσπαθούμε να ανεβάσουμε πολύ την ποιότητα των προϊόντων και να συμπιέσουμε όσο γίνεται τις τιμές τους, ενώ το μουσικό πρόγραμμα θα είναι το μεγαλύτερο και το δυναμικότερο ...ever!
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα βγάλουμε αναμνηστικά μπλουζάκια και όχι μόνο. Πολλά αναμνηστικά θα σας περιμένουν στο βουνό και μια πολύ μεγάλη έκπληξη (κρύβω λόγια ακόμα). Αν όλοι όσοι αγαπούν το φεστιβάλ πάρουν ένα μπλουζάκι, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Καλούμε λοιπόν όλους τους Zirius να βοηθήσετε και να διαδώσετε αυτή την προσπάθεια, ώστε να ησυχάσουμε από το βραχνά αυτό και να αφιερωθούμε στα υπόλοιπα, που είναι κι αυτά που μας αρέσουν.
Τα πρώτα μπλουζάκια έφτασαν. 

Το Ζiria Music Festival 2016 θα γίνει για 7η χρονιά στο υπέροχο σκηνικό του χιονοδρομικού κέντρο της Ζήρειας στα Τρίκαλα Κορινθίας από την Πέμπτη 25 Αυγούστου έως την Κυριακή 28 Αυγούστου.
Μια 3ήμερη non stop μουσική γιορτή με τρεις σκηνές (open, in και after) από νωρίς το μεσημέρι έως νωρίς το άλλο πρωί με πολλές μπάντες και παραγωγούς, με μοναδικές εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση και φυσικά ελεύθερο camping και παρεΐστικο κλίμα – ιδανικό για όλες τις ηλικίες- που θα κλείσει με τον ιδανικότερο τρόπο το φετινό καλοκαίρι!

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ έχει ως εξής:


Πέμπτη 25 Αυγούστου - έναρξη 20:00
Valina & Nefeli trio, Simos Kokavesis & Co., DJ sets: Panos D, A Sandro, Di Cappa


Παρασκευή 26 Αυγούστου - έναρξη 14:00
Valerie's Bones, Drunk Jackals, Αντώνης Αγγελίδης, Breath after coma, The Mongrelettes, DUSK, Echo train, Cyanna Mercury, Bazooka, Monovine
After party: Beret Duo, Marsha, Nikolas Gale


Σάββατο 27 Αυγούστου - έναρξη 14:00

Sons of Zevedeus, Limpin express, The Jumpin' Bones, Dog beat, Χατζηφραγκέτα, Vinyl suicide, Puta volcano, Vodka Juniors, Balkan Riddims
After party: Alex Livieratos, Mister Kentro, Kill Emil

Εναλλακτικές δραστηριότητες
Κατάβαση στο σπήλαιο του Ερμή, οργανωμένη από πολυμελή ομάδα του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ - www.speleo.gr)
Πεζοπορία στο υπέροχο δάσος στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, με οδηγό, που οργανώνει ο σύλλογος για την προστασία του δάσους «Κυλλήνιος Άδωνις»
Μοναδική περιβαλλοντική ενημέρωση από τον Σπύρο Αποστολόπουλο, ερευνητή της χλωρίδας της Ζήρειας.
Tai chi: Ανοιχτό ελεύθερο βιωματικό σεμινάριο από το Σχολείο WDP - Kunf fu Λουτρακίου (Αθλητικός Σύλλογος Κινέζικων Μαχητικών Τεχνών Λουτρακίου) και την Ομάδα WDP – Kung fu Ξυλοκάστρου.
Γιόγκα μαζί με βασικές αρχές συγκέντρωσης και διαλογισμού.

Η είσοδος καθώς και όλες οι δραστηριότητες στο φεστιβάλ είναι δωρεάν!

Για αναλυτικές πληροφορίες επισκεφθείτε τα sites του φεστιβάλ
Official site: http://www.ziriafestival.gr