Απόδραση από τον "Κλέωνα"...Στα Άγραφα.

Δίνουν ονομασίες τώρα και στους καύσωνες....

"Κλέων" λοιπόν το όνομα του και ήταν αρκετός για  να ανατρέψει το πρόγραμμα της παρέας...!! 

Αντί για θάλασσα τον Ιούλη τελικά έγιναν βουνά ποτάμια και λίμνες, και δεν το μετανιώσαμε καθόλου ομολογώ! Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε δροσερές δραστηριότητες που δεν είχαμε ξανακάνει προσθέτοντας εμπειρίες και απολαύσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση και μάλιστα εντελώς δωρεάν χωρίς ...είσοδο ομπρέλα και ξαπλώστρα!!

River trekking στον Γρανιτσιώτη, ήταν η πρώτη εμπειρία που περιλάμβανε πεζοπορία  2 χλμ. ξεκινώντας από την γέφυρα της επαρχιακής οδού Βούλπης-Εμπεσού ( στο σημείο εισόδου για το φαράγγι Μπουζουνίκου Βαλαώρας Ευρυτανίας) σε μονοπάτι παράλληλα του ποταμού, μέχρι περίπου το αναρριχητικό πεδίο Εύρυτος και διάσχιση σε αντίθετη κατεύθυνση  του φαραγγιού που σχηματίζεται περίπου 2,5 χλμ. μέχρι την έξοδο κοντά στην γέφυρα.

Για την εποχή αυτή, τα νερά του ποταμού ήταν αρκετά, υπήρξαν σημεία που κάλυπταν όλο το σώμα, ανήλιαγη σχεδόν όλη η διαδρομή που ήταν σχετικά εύκολη ακόμα και για τους παρθένους στο άθλημα...

Εξαιρετική και πολύ δροσερή εμπειρία, η οποία έχει αρχίσει να τραβάει το ενδιαφέρον ορειβατικών συλλόγων  και εταιρειών διοργάνωσης υπαίθριων δραστηριοτήτων.




Μπάνιο στη Λίμνη Κρεμαστών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, η καθαρότερη στην Ευρώπη και η πέμπτη καθαρότερη παγκοσμίως. Δημιουργήθηκε το 1965, κατόπιν κατασκευής του φράγματος των Κρεμαστών και της συσσώρευσης των υδάτινων όγκων των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη.

 

Βρίσκεται μεταξύ των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι ενώνονται μέσω της Γέφυρας Επισκοπής. Στη Λίμνη Κρεμαστών είναι επίσης και η Γέφυρα της Τατάρνας που βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο μοναστήρι.

 Η πρόσβαση στις δαντελένιες ακτές της, πέρα από τις προβλήτες που υπάρχουν περιφερειακά σε διάφορα σημεία, δεν ειναι εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα όταν θέλεις να κάνεις μπάνιο σε πριβέ κόλπο στον οποίο εγγυημένα δεν πρόκειται να συναντήσεις άλλον άνθρωπο πέρα από την παρέα σου...! 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εμείς το έχουμε λυμένο το πρόβλημα με ενα σκληροτράχηλο Lada Niva που μας "κατεβάζει" στο συγκεκριμένο σημείο σχεδόν με αυτόματο πιλότο αφού κάνει διάφορες επικίνδυνες ... πιρουέτες! 

Τα νερά της λίμνης ειναι αρκετά ανεβασμένα για την εποχή, βλέποντας και συγκρίνοντας τα σημάδια που αφήνει η στάθμη του νερού στο έδαφος, αλλά και το πλήθος των κορμών και κλαδιών  που μένουν στην επιφάνεια καθώς το νερό υποχωρεί.

Το μπάνιο στη λίμνη δεν ειναι το ίδιο με τη θάλασσα γιατί έχει λιγότερη άνωση λόγω έλλειψης του αλατιού, έτσι αισθανεσαι να σε "τραβάει" στον βυθό, γι' αυτό καλό ειναι αν δεν ξέρεις να κολυμπάς καλά, να φορέσεις σωσίβιο.
 

Τα νερά ειναι πεντακάθαρα και όσο κολυμπάς βαθύτερα τόσο πιο δροσερά! Με μια ομπρέλα μπορείς να αντέξεις τις καφτές ακτίνες του ήλιου για μια-δυο ώρες, ή να αποσυρθείς σε πιο ψηλά σημεία όπου υπάρχει βλάστηση και δέντρα, κάνοντας πικνίκ. Πολύ καλύτερα βέβαια ειναι να έχεις την τύχη ο φίλος σου να διαθέτει και ενα μικρό καλυβάκι για να ξαποστάσεις με περισσότερη άνεση!


Μπάνιο στον Αγραφιώτη ποταμό.
Φτάνοντας στην περιοχή Καρβασαρά στον δρόμο προς το χωριό Άγραφα, υπάρχουν δυο γέφυρες, μια μεταλλική παλιά γέφυρα μόνο για πεζούς και ζώα και μια καινούργια που χρησιμοποιείται σήμερα. Στο σημείο αυτό ήταν  εγγυημένο ότι θα βρίσκαμε αρκετό νερό για ενα δροσερό μπάνιο και ενα χαλαρωτικο τζακούζι σε έναν μικρο καταρράκτη!
 
 
Με ευκολη πρόσβαση στην όχθη του ποταμού, κατεβάσαμε όλα τα σχετικά για ενα πικνίκ, βρήκαμε ενα σκιερό μέρος για να καθίσουμε και ασυγκράτητοι βουτήξαμε στα κρύα νερά του!
 

 

Η μεγάλη απόλαυση ήταν η προσπάθεια να φτάσεις κολυμπώντας εκεί που πέφτει το νερό του καταρράκτη και να συγκρατηθείς εκεί απολαμβάνοντας το δροσερό μασάζ του νερού πάνω στο σώμα σου!


Καθώς όλα τα ωραία διαρκούν λίγο η ανάμνηση τους παραμένει δροσιστική στο περιβάλλον καμινιού που επιστρέψαμε καθώς ο Κλέων συνεχίζει με μεταλλάξεις και σαραντάρια....!!