Το αποκρουστικό πρόσωπο της εξουσίας!!!


Βράδυ Κυριακής. Είκοσι τρεις ώρες μετά τον τραγικό χαμό του 15χρονου μαθητή, ο υπουργός Παιδείας πήγε να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Εδώ, χαμογελαστός με τον πρόεδρο της ΑΕΚ. Χθες, 40 ώρες μετά, εξέφρασε την οδύνη του...
Γ ΚΑΡ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Μέσα στις χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης,για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, ......μια εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις.
Μια εικόνα, η πιο χαρακτηριστική ,αποκρουστική και ειρωνική... το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας!!!!
Ο υπουργός Παιδείας ,ο κατ΄εξοχήν υπεύθυνος της παιδείας, των παιδιών όλων μας, έτσι αντιμετωπίζει τον φόνο ενός μαθητή από ένα όργανο της ...τάξης???
ΑΥΤΟΣ ...φαίνεται να έχει ήσυχη τη συνείδηση του!!
Ο νέοι όμως τι λόγους έχουν να κοιμούνται ήσυχοι όπως τους ζητούν???? 
Όταν τους παρέχουν μια αναχρονιστική παιδεία σε ένα άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα που διαρκώς αλλάζει προς το χειρότερο??
Όταν το "χαρτί" που θα πάρουν μετά από χρόνια με πολλούς κόπους και θυσίες, θα αξίζει μόνο την κορνίζα του, και τίποτα δεν θα τους εξασφαλίσει μια επαγγελματική αποκατάσταση??
Όταν τελικά καταφέρουν να βρουν μια δουλειά μέσα στην χωρίς όρους και όρια ανταγωνιστική κοινωνία της ανεργίας, θα πάρουν 600 ευρώ, για να πάρουν μια μικρή.....γεύση ζωής!!
Όταν τους βομβαρδίζουν με διαφημίσεις για καταναλωτικά προϊόντα που πρέπει να αποκτήσουν, και παράλληλα δεν τους δίνουν εργασία για να βγάλουν χρήματα, που οδηγούν τη νεολαία???
Όταν όλοι και όλα είναι προσανατολισμένα από το συγκεκριμένο κράτος σε μια ανταγωνιστική καταναλωτική κοινωνία όπου ο καθένας επιβάλλεται με τη δύναμη όχι της λογικής, των ικανοτήτων και της προσωπικής του δουλειάς, αλλά με τη σωματική τους δύναμη, την κουτοπονηριά τους, το γλείψιμο και το ρουσφέτι από τα κόμματα της εξουσίας, οι νέοι πως πρέπει να αντιδράσουν????