ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ (ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ)

Ξεκινήσαμε με τη διαπίστωση ότι "ο καιρός φτιάχνει" ακούγοντας στην τηλεόραση τα δελτία να αναφέρονται σε σφοδρές χιονοπτώσεις.... Και βέβαια δε λέει...να πας τέλος Δεκέμβρη στην Ευρυτανία και να μη δεις ...μια άσπρη μέρα!!!
Έτσι λοιπόν προέκυψε και η διαπίστωση πως ο καιρός ....φτιάχνει, και όντως  φτάνοντας το απόγευμα στη Βαλαώρα το είχε στρώσει κάπου 20 πόντους, κάτασπρα όλα, ενώ συνέχιζε να ρίχνει πυκνές νιφάδες χιονιού.
Μετά από λίγο δυο ...τρελοί με τη γκλίτσα στο χέρι πήραν τους δρόμους του χωριού, πατώντας στο άσπρο χαλί που στρώθηκε να τους...υποδεχθεί!!!
10.jpg
9.jpg
7.jpg
4.jpg
Την επόμενή μέρα μετά τον πρωινό καφέ, ξεκίνησε η βόλτα σε πιο βατά και προσιτά μέρη για πεζοπορία, στο μικρο φαράγγι της Βαλαώρας, στο πέτρινο γεφύρι της Τέμπλας και φυσικά κάναμε γύρα και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου,ενώ απολαύσαμε το τσάι μας έχοντας για θέα αυτό το υπέροχο χιονισμένο τοπίο στη Γρανίτσα.
6.jpg
Παραμονή της αναχώρησής μας επιλέξαμε να κάνουμε,,,βαρκάδα στη λίμνη Κρεμαστών! Βοηθούντως βεβαίως και του καιρού που καταλληλότερος δεν θα μπορούσε να είναι, ξεκινήσαμε με μικρο ατυχίες που μας δυσκόλευαν μεν μας έκαναν όμως το αποτέλεσμα ακόμα πιο ποθητό και καλύτερο !!
Η ....απόβαση σε ένα νησάκι, το άναμμα φωτιάς για να στεγνώσουμε κάλτσες και παπούτσια, αλλά και το ψήσιμο των υπέροχων λουκάνικων της κυρα Βασιλικής με το κρασί του Θωμά,  ήρθαν και ...έδεσαν.... φτιάχνοντάς την διάθεση!!!!
Ένα πολύ όμορφο τοπίο με τον ήλιο να δύει πάνω από τα βουνά, και το μικρο φουσκωτό μας να μας πηγαίνει προς τη μικρή προβλήτα....
12.jpg