Καλημέρα .... σκόρπιες σκέψεις....



Καλημέρα!!!!


Με αισιοδοξία και προσμονή ενός καλύτερου αύριο, όχι γιατί αυτό είναι ορατό αλλά γιατί έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη Ζωή , κύρια σε δύσκολες φάσεις της.

Και σίγουρα η εποχή που ζούμε έχει μεγάλες δυσκολίες, που γίνονται μεγαλύτερες, όταν ξέρεις πως ταυτόχρονα σου δίνει και μεγάλες δυνατότητες για να κάνεις την Ζωή σου πιο εύκολη και ωραία.

Δυστυχώς όμως, έχουμε φτιάξει μια κοινωνία ανταγωνιστική, όπου κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, η επιβολή του ισχυρότερου στον πιο αδύναμο, ενώ στην παραγωγική διαδικασία, επιβάλλεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια σκληρή και απάνθρωπη ιδεολογική αρχή , που δεν μας απομακρύνει καθόλου από την αντίστοιχη έμφυτη λειτουργία των ζώων για αυτοσυντήρηση.

Αισιοδοξία λοιπόν, μια ημέρα πριν τις βουλευτικές εκλογές, για την δυνατότητα που μας δίνεται να δώσουμε το δικό μας στίγμα, για το πως αντιλαμβανόμαστε την ζωή και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Αισιοδοξία όχι γιατί το προδικασμένο και προετοιμασμένο αποτέλεσμα δίνει αυτή την αίσθηση, (που σίγουρα για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου αυτό ακριβός συμβαίνει, ενώ για ένα άλλο επίσης μεγάλο μέρος του κόσμου αυτό είναι απογοήτευση ), αλλά γιατί σε αυτή την συγκυρία των εύκολων και αβασάνιστων διλημματικών επιλογών, υπάρχουν αντιστάσεις, υπάρχουν σκεπτόμενοι με διαφορετικό τρόπο άνθρωποι, που δεν βάζουν πρώτα το εγώ αλλά το εμείς, που συνεχίζουν τον δύσκολο αλλά ενάρετο δρόμο, ανιδιοτελείς, αταλάντευτοι, ρομαντικοί, αγωνιστές και ταυτόχρονα οραματιστές ενός άλλου κόσμου, διαφορετικού .......

Αισιοδοξία λοιπόν γιατί ένας νέος άνθρωπος,άξιος, χαρισματικός, λαμπερός, και ταυτόχρονα θεωρητικά καταρτισμένος και ιδεολογικά ξεκάθαρος, μπόρεσε να περάσει από τις συμπληγάδες των εσωτερικών αντιθέσεων και εξωτερικών επιθέσεων, με επιτυχία, ζωντάνια και αποτελεσματικότητα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ελπίδα.....!!!