Η πρώτη μου επαφή με τον Κόρφο Κορινθίας!

 
blog4.jpg
Η πρώτη μου επαφή με τον Κόρφο πριν 16 χρόνια περίπου, ήταν καθοριστική .  Ήταν μια καθημερινή ημέρα όταν ήρθε η Μαρία και μου είπε πως αν θέλω μπορούμε να πάμε να δούμε κάτι οικόπεδα που πουλιούνται στον Κόρφο, ξέροντας την έντονη επιθυμία μου για εξοχική κατοικία.
 Δεν έχασα την ευκαιρία και της λέω ...;φύγαμε!!.  Η διαδρομή μέχρι Ισθμό περίπου μια ώρα (από την παλιά εθνική)  και από εκεί παίρνοντας τον δρόμο προς Επίδαυρο, που σημειωτέον είναι μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στα πεύκα, μέχρι την διασταύρωση στο «ΣΤΕΚΙ» άλλα 20 λεπτά. Παίρνοντας τον δρόμο αριστερά προς Κόρφο, το τοπίο συνέχισε να είναι αρκετά όμορφο , με πλούσιο πευκόδασος ενώ μετά από κάποια χιλιόμετρα άρχισε στο βάθος να φαίνεται η θάλασσα και πιο μακριά το Αγκίστρι και η Αίγινα. 
Δυο χιλιόμετρα πριν κατέβεις στο χωριό , η θέα του είναι μοναδική !! Αντικρίζοντας  τον μικρό κόλπο και γύρω του βάρκες και μικρά ιστιοφόρα , η πρώτη σου εντύπωση είναι ότι είσαι σε κάποιο άγνωστο  νησί. Αυτή η εικόνα λοιπόν ήταν καθοριστική για μένα και η απόφαση ελήφθη πριν καν κατέβουμε κάτω στο χωριό. «Μαρία όπου και αν είναι τα οικόπεδα ....τα παίρνουμε.»
blog1.jpg