WIFI ΣΤΗΝ ΣΟΛΥΓΕΙΑ

wi_fi_spot.jpeg.jpg
Το πρόβλημα με την ενημέρωση στον Δήμο Σολυγείας είναι μόνιμο, και αυτός ήταν και ένας σοβαρός λόγος για να ξεκινήσουμε την δημιουργία αυτού του blog , όμως οι υπηρεσίες του Δήμου, με ευθύνη βεβαίως του Δημάρχου (υπάρχει;; ),δεν ανταποκρίθηκαν στο έγγραφο αίτημα μας να μας ενημερώνουν (μέσω e mail) για την όποια δραστηριότητα του Δήμου, για ανακοινώσεις και δελτία τύπου που εκδίδει. Πρόσφατα είδαμε συνεργείο στον δρόμο προς τον Κόρφο να εκτελεί ένα έργο τοποθέτησης οπτικών ινών, ενώ από τοπικό Σύμβουλο μάθαμε πως θα γίνει εγκατάσταση WIFI .Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο τα μόνα σχετικά στοιχεία που βρήκαμε για το θέμα  και που πιστεύουμε πως εκεί εντάσσεται και ο Δήμος Σολυγείας, είναι τα παρακάτω:

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, βασιζόμενη στην επιτυχία της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Σύνταγμα, το Θησείο, την Πλατεία Κοτζιά και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, καθώς και στην πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, χρηματοδοτεί τη δημιουργία 279 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης (WiFi hotspots) σε Δήμους, Νομαρχίες, Περιφέρειες, ΤΕΔΚ και άλλους φορείς από ολόκληρη τη χώρα.
Τα πρώτα τέσσερα σημεία που λειτουργούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Σύνταγμα από 1η Ιουνίου 2006, Θησείο και Πλατεία Κοτζιά από 1η Σεπτεμβρίου 2007) έχουν προσελκύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 40.000 χρήστες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνολικά 167.630 συνδέσεις στο γρήγορο Internet. Μέσω της ανάπτυξης των νέων σημείων WiFi, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού προωθεί περαιτέρω το Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας που προβλέπει την κάλυψη ανοικτών δημόσιων κεντρικών σημείων σε δήμους όλης της χώρας, με ασύρματα δίκτυα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης
Η χρηματοδότηση των ασύρματων δικτύων γίνεται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αξιοποιώντας εθνικούς πόρους και πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η σχετική ευκολία υλοποίησης των παραπάνω έργων επιτρέπει την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους εντός του 2009. Η υλοποίηση των ασύρματων δικτύων πραγματοποιείται από τους κατά τόπους φορείς, κατόπιν προτάσεων που υπέβαλλαν. Οι ΟΤΑ, ΤΕΔΚ κλπ. έχουν την ευθύνη ολοκλήρωσης των WiFi hotspots έως το Φθινόπωρο του 2009, και κατόπιν αναλαμβάνουν τη συντήρησή τους.
Επιπρόσθετα, χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας:
- η υλοποίηση έργων επίδειξης των δικτύων και εφαρμογών
- η ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών προώθησης της ευρυζωνικότητας με παροχή ηλεκτρονικών εφαρμογών για φορητές συσκευές.
Με αφορμή τη χρηματοδότηση των 279 νέων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Καθ. Βασίλης Ασημακόπουλος επεσήμανε: «Η ανταπόκριση των πολιτών και ιδιαιτέρως των νέων, στην πρωτοβουλία μας για δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κάνουμε το επόμενο βήμα, βάσει της Ψηφιακής Στρατηγικής και επεκτείνουμε αυτή την προσπάθεια σε 279 ανοικτούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Δήμοι, Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και ΤΕΔΚ αποκτούν και τη δυνατότητα και τη χρηματοδότηση για να δώσουν τις ίδιες ευκαιρίες στους πολίτες των περιοχών τους. Έως το τέλος του 2009, θα γνωρίζουμε ποιες τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις της «ψηφιακής εποχής» και πόσα περισσότερα σημεία στο χάρτη της Ελλάδας θα απολαμβάνουν δωρεάν ασύρματο ευρυζωνικό Internet».
ΟΤΑ και φορείς που συμμετέχουν στην ανάπτυξη σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης.
Ανάμεσα στους 279 χώρους είναι και οι:
" ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
" ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
" ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
" ΔΗΜΟΣ ΑΣΣΟΥ ΛΕΧΑΙΟΥ
" ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


ΕΝΑΡΞΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΣΟΥ - ΛΕΧΑΙΟΥ
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχει αρχίσει η πιλοτική και δοκιμαστική λειτουργία του δωρεάν ασύρματου διαδικτύου (Wi-Fi Hotspots) στα ακόλουθα σημεία του Δήμου μας:
  1. Περιοχή Δημαρχείου
  2. Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου (ΚΑΠΗ)
  3. Περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου
  4. Υπηρεσία Αλλοδαπών στον Άσσο
  5. Μικρή πλατεία Άσσου (σιντριβάνι)
  6. Γήπεδο Τέννις Κάτω Άσσου
  7. Θέατρο Περιγιαλίου
  8. Παραλία Λεχαίου (στο ύψος του Ακαπούλκο)
  9. Παραλία Περιγιαλίου (στο ύψος του MARONE)
  10. Πάρκινγκ Λεχαίου (Γυμνάσιο-Λύκειο Λεχαίου)
Με την ολοκλήρωση του έργου θα παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 16 συνολικά περιοχές του Δήμου μας.