Ζητείται αξιοπιστία....


Με κάθε ευκαιρία ο Πρωθυπουργός, αναφέρεται στην "χαμένη αξιοπιστία" της χώρας με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. Και βέβαια δεν θα διαφωνήσει κανείς σε αυτό. Η αξιοπιστία της Ελλάδας απέναντι στους ξένους εταίρους της, με χαρακτηριστικότερο γεγονός το ποσοστό του ελλείμματος που από 6% προεκλογικά έγινε .....12,7 μετεκλογικά, έφτασε στο μηδέν!

Ο Ελληνικός λαός στις εκλογές τον Οκτώβρη 2009 καταδίκασε αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση και έστειλε τον πρώην πρωθυπουργό ...σπίτι του. Όμως 6 μήνες μετά με μια νέα κυβέρνηση που με συνθήματα όπως " που πήγαν τα λεφτά" και "λεφτά υπάρχουν", έπεισε τους ψηφοφόρους ότι είναι ...σειρά της στην διακυβέρνηση, πόσο αξιόπιστη απέναντι στους πολίτες μπορεί να θεωρείται;;;

Μέσα σε 6 μήνες έχουν ανατραπεί όλες οι προεκλογικές της δεσμεύσεις, με αποκορύφωμα να οδηγεί την χώρα στο ...Δ.Ν.Τ. με τις ευλογίες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης!! Η διαφορά με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι ότι απέναντι στους Ευρωπαίους, τις "αγορές" και τον "διεθνή παράγοντα" , δείχνει αξιοθαύμαστη προσήλωση και προσαρμοστικότητα στις εντολές τους, ανεβάζοντας έτσι το δείκτη αξιοπιστίας της απέναντι τους.

Ενάντια όμως στους πολίτες αυτής της χώρας, με την καθημερινή ανατροπή κάθε κεκτημένου στοιχειώδους δικαιώματος σε μια ανθρώπινη, ελάχιστα ανεκτή, διαβίωση. Ανατροπή κάθε κοινωνικού μέτρου ενίσχυσης των μη εχόντων. Ανατροπή κάθε θεμιτού προσδόκιμου και προγραμματισμένου τρόπου ζωής των νέων. 

Γιατί τα μέτρα που παίρνει και οι πολιτικές που ακολουθεί, με πρόσχημα το χτύπημα της διαφθοράς,της σπατάλης, της ρεμούλας, της παραοικονομίας κλπ,αφήνουν ανέπαφους όλους τους μεγάλους και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, που μένουν στο απυρόβλητο των τεράστιων κερδών τους. Κέρδη που αποκόμιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια όταν οι ρυθμοί ανάπτυξης "έτρεχαν, όταν τα χρήματα της Ε.Ε. έρεαν, όταν η κοστολόγηση για τα δημόσια έργα και τους Ολυμπιακούς, έφτανε στα ύψη.