Ενα "αστείο" που δεν έχει τέλος....


"Α’ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
21.03.2010

Πέντε βράδια μετά τον εγκλεισμό μου στον Κορυδαλλό και παραμένω κι εγώ θεατής σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος μου. Δεν καταλαβαίνω αν το μίσος μεγαλώνει ή η μοναξιά με καταρρακώνει. Βρίσκομαι άδικα εδώ μέσα και δεν γνωρίζω που και πως να το φωνάξω. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι καλοί άνθρωποι εκεί έξω που το φωνάζουν και για μένα.
Τι θα γίνει με αυτό το ‘’αστείο ‘’ τελοσπάντων ; Θα δωθεί ένα τέλος τώρα, που θα μπορούσε να σημάνει ένα τέλος και για τους υπόλοιπους; Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να είναι ελεύθεροι να ...δημιουργήσουν κι να προσφέρουν. Εάν ένα τέτοιο κόσμο θέλετε, με μεθόδους τις οποίες βιώνω εδώ και κάποιες μέρες, το καταφέρνετε. Αλλά το πουλί ακόμα και στο κλουβί πετάει γιατί έχει φτερά και νου. Μην το τσακίζετε άλλο.
Κάποιος να στείλει την αγάπη μου και δύο μπουρμπουλήθρες στα παιδάκια μου στο κολυμβητήριο. Θα είναι ίσως το πιο δύσκολο απ’ όλα να τους εξηγήσω τι συνέβη. Να συνεχίσουν να χτυπάνε πάντα δυνατά τα ποδαράκια τους, για να ξεφύγουν απ’ αυτούς που δεν φροντίζουν για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτά.
Μάριος Ζ."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Μάριε σε περιμένουμε για βουτιές ...;» φώναξε την Κυριακή 21.03 ένας 6χρονος μαθητής του Μάριου Ζ. έξω από την κεντρική είσοδο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι μικροί μαθητές του με τους γονείς τους, φίλοι και συνάδελφοί του από τον Αθλητικό Σύλλογο Νηρηίδες όπου εργάζεται, θέλοντας να συμπαρασταθούν με τον πιο απλό τρόπο στον δάσκαλο Μάριο Ζ., που είναι προφυλακισμένος από τις 11.03.2010. Ο Γιάννης Ζαμπετάκης, επίκουρος καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γονιός δύο παιδιών που μαθαίνουν να κολυμπούν κοντά στον Μάριο Ζ. και πρωτοστάτης των κινήσεων αλληλεγγύης και συμπαράστασης του Μάριου μίλησε στο tvxs για το μάζεμα της Κυριακής. «Μαζευτήκαμε 30-35 άτομα με πανό που έγραφε «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΡΙΟ Ζ.», τα παιδιά ζωγράφιζαν σε κομμάτια χαρτί για τον Μάριο, οι φίλοι του και οι συνάδελφοι του έγραφαν μηνύματα συμπαράστασης ενώ κάποια στιγμή πήραμε τηλέφωνο τον Μάριο και τα παιδιά μίλησαν μαζί του». Ο Μάριος Ζ. παραμένει προφυλακισμένος από την πανεργατική απεργία στις 11.03.2010, ενώ η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμη. Επίσης, σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας, απηύθυνε έκκληση για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να «αποκατασταθεί μια καθαρή αδικία που προκλήθηκε από ακραία ερμηνεία του νόμου, με σκοπιμότητες και προκατάληψη εκ μέρους τόσο του ανακριτή όσο και του εισαγγελέα». Μαζί με την βουλευτή του ΣΥΝ Ηρώ Διώτη, και τον Κώστα Μαρματάκη επισκέφτηκαν σήμερα τον Μάριο Ζ. Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε σε «σαφή παραβίαση του δικαιώματος του ατόμου να διαδηλώνει για τις απόψεις του». Τέλος, σύμφωνα με πηγές του tvxs, αύριο το πρωί θα εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες στο κτίριο 10 της Ευελπίδων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου Ζ. ζητούν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή που απευθύνουν στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία». Οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Μάγια Τσόκλη χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του Μάριου Ζ. ως εκτροχιασμό και κηλίδα στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Ακόμα, υπενθυμίζουν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέσπισε ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και προσθέτουν: «Διαπιστώνουμε ότι χρειάζεται ακόμη αρκετός δρόμος για να εμπεδωθούν οι έννοιες της προστασίας του πολίτη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού».
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η προφυλάκιση, η οποία βασίστηκε στην κατηγορία ενός αστυνομικού, ενώ διαψεύδεται από δεκατρείς άλλους αυτόπτες μάρτυρες, αναδεικνύει τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος. Κι αυτό, συνεχίζουν, γιατί πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου, προϋποθέσεις που, όπως λένε, δεν ισχύουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.