Athens Fringe Festival:2010

Εκατοντάδες καλλιτέχνες, ακτιβιστές και εθελοντές θα συμμετάσχουν στο Athens Fringe Festival, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και σε πολλούς ακόμη χώρους της Αθήνας με σκοπό να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους, μέσω κοινωνικών και πολιτισμικών δράσεων.
Mουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά, λογοτεχνία, δωρεάν πρόσβαση σε μουσείο και κοινωνικές δράσεις απευθύνονται σε πλήθος ομάδων που προάγουν την κοινωνία των πολιτών.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διεθνών Fringe Festival, που αποσκοπούν στην ανάδειξη της εναλλακτικής κοινωνικής δράσης τόσο των συμμετεχόντων αλλά και του κοινού. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, αποσκοπεί στο να δημιουργήσει για λίγες ημέρες ένα κοινωνικό δίκτυο, που δεν απέχει πολύ από το facebook μόνο που είναι πραγματικό. "Δεν το περιδιαβαίνεις σερφάροντας, αλλά περπατώντας. Στις πτυχές του συναντάς αληθινούς ανθρώπους, καλλιτέχνες" αναφέρει η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση, που διοργανώνει το φεστιβάλ.
Το Athens Fringe ανοίγει τις πόρτες του από την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 17:00 μέχρι αργά το βράδυ με πλήθος καλλιτεχνικών και ακτιβιστικών δράσεων. Το Σάββατο 19 Ιουνίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το μεσημέρι και την Κυριακή 20 Ιουνίου από τις 10:00 με ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Για το Athens Fringe υπάρχει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο (10 ευρώ) που ισχύει για όλους τους συνεργαζόμενους χώρους. Από το ποσό που θα συγκεντρωθεί, το 20% θα επιστραφεί στους καλλιτέχνες.