ΚΟΡΦΟΣ - ξέφραγο αμπέλι;


Σάββατο απόγευμα, είναι η ώρα που κάνουμε το μπάνιο μας στη θάλασσα λίγο πριν δύσει ο ήλιος και ξαφνικά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο ιστιοφόρο μάλλον με σημαία Μάλτας, που στα 50 μέτρα από την ακτή και από τους λουόμενους άρχισε να κάνει περίεργες μανούβρες προσπαθώντας ….να ρίξει άγκυρα???.....μετά άρχισε να μειώνει την απόσταση από την παραλία ενώ κατέβασε ένα ταχύπλοο στη θάλασσα με δυο ναύτες που πήραν έναν κάβο και θέλησαν να τον δέσουν σε ένα βράχο στη παραλία … όπως και το έκαναν!!


Σε έντονη παρατήρηση μου ότι αυτό που κάνουν 20 μέτρα από την ακτή και μέσα σε λουόμενους είναι επικίνδυνο και παράνομο και θα πρέπει να πάνε σε μεγάλη απόσταση και να ρίξουν άγκυρα αν θέλουν να παραμείνουν στον Κόρφο , έφυγαν και είπαν πως θα βγει ο καπετάνιος να μας μιλήσει . Ο καπετάνιος που ήρθε , βέβαια μας ειρωνεύτηκε και μας ρώτησε αν η παραλία ήταν δικιά μας….!!!! Σε έντονη αντίδραση μας, τελικά είπε ότι θα μεταφέρει το ιστιοφόρο, πράγμα που έκανε μετά από λίγο.


Πολλά βέβαια τα ερωτηματικά που προκύπτουν από αυτή την «ιστορία».
Αναρωτιόμαστε βέβαια εύλογα αν …στους διεθνείς ναυτικούς χάρτες ο Κόρφος φαίνεται σαν ένας κόλπος ακατοίκητος και ερημικός που μπορεί να «δέσει» κάθε σκάφος όπου θέλει…..
Άραγε είμαστε τελείως απροστάτευτοι στην αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό του οποιουδήποτε;;