Από τη Σολυγεία ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα o Νίκος Ταγαράς.


Από τη Σολυγεία ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα σήμερα ο Νομάρχης Κορινθίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νομού Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.


Ο Νίκος Ταγαράς αναφέρθηκε στο Δήμο Σολυγείας επισημαίνοντας, πως έχει πολλές ιδιαιτερότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα, γεγονός που δημιουργεί υποχρεώσεις αξιοποίησης, προστασίας και ανάπτυξης.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν στο Δήμο Σολυγείας την οκταετία που πέρασε, υπήρξαν πολλά και σημαντικά και ο συνολικός προϋπολογισμός τους, αγγίζει τα 2.612 173.


 Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους πολίτες της Σολυγείας τα τμήματα: Σοφικό- Ρητό με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, Σοφικό – Αγγελόκαστρο με προϋπολογισμό 470.000 ευρώ, Κόρφος – Παναγία Στείρι με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ, Εθνική Οδός Επιδαύρου – Κόρφου με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, Σοφικό- Αγγελόκαστρο με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και ο δρόμος του θεάτρου του Σοφικού με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.

Οι υποδομές περιβάλλοντος και κυρίως η ύδρευση στη Σολυγεία, αποτέλεσαν προτεραιότητα για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας. Ο Νίκος Ταγαράς τόνισε, πως πρέπει να αξιοποιηθούν τα νερά που υπάρχουν και να βρεθούν τρόποι ώστε να μεταφερθούν από εκεί που υπάρχουν και περισσεύουν. Στο Δήμο Σολυγείας κατασκευάστηκαν τρία μικρά ανασχετικά φράγματα προϋπολογισμού 127.500 ευρώ, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να διασφαλιστούν τα επιφανειακά νερά.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση αντηλιακού συγκροτήματος στην ερευνητική γεώτρηση του Σοφικού.  Στο δήμο Σολυγείας εγκαταστήσαμε όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Νϊκος Ταγαράς, κεντρική θέρμανση στο δημοτικό σχολείο του Σοφικού, συνολικού προϋπολογισμού 14.000 ευρώ και τοποθετήσαμε για την κάλυψη επιπλέον αναγκών στο ίδιο σχολείο, προκατασκευασμένη αίθουσα συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ.
ευρώ.