Εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ: Τέσσερις 24ωρες απεργίες από την Πέμπτη




 

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκινούν από την Πέμπτη 19 Μαΐου, εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), καθώς έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ αποφάσισε να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 22 Μαΐου σε τέσσερις συνεχόμενες 24ωρες απεργίες.
Σύμφωνα με το εξώδικο που κοινοποίησε το Σωματείο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, από την Πέμπτη στις 7 π.μ. αρχίζει η μείωση τροφοδοσίας όλων των μονάδων στο minimum σύμφωνα με τα τεχνικά εγχειρίδια σταματήματος των διυλιστηρίων και του πρακτικού συμφωνίας μέχρι τη λήξη της απεργίας τη Δευτέρα 7 π.μ.
Όπως αναφέρεται, παρά το ότι το Σωματείο περιόρισε στο ελάχιστο τις διεκδικήσεις του για τη σύναψη της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας προτείνοντας αύξηση στο επίπεδο του ευρωπαϊκού πληθωρισμού, από 1/7/2011, και διατήρηση όλων των υφιστάμενων όρων των προηγούμενων συμβάσεων, η εταιρεία αρνήθηκε να συζητήσει ακόμα και την ελάχιστη αυτή πρόταση, εμμένοντας στις θέσεις της. Αποδείχθηκε έτσι, σημειώνεται, ότι “στόχος της διοίκησης είναι η πλήρης ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων, η αποδόμηση και ουσιαστικά η κατάργηση της ισχύουσας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας και η δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων”.

17/05/2011 στην ΑΥΓΗ

-----------------------------------------------------------

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία, διοργανώνουν κοινή συνέντευξη τύπου προς τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ αύριο Πέμπτη 19 Μαΐου στις 11:30 το πρωί στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ των Αθηνών (Πανεπιστημίου 52) στην Αίθουσα ΕΥΡΩΠΗ.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου θα αναφερθούν στα θέματα:
α) Της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια
β) Της Ασφάλειας Εγκαταστάσεων των Διυλιστηρίων
γ) Της Έρευνας και Εξόρυξης Πετρελαίου στην Ελλάδα