ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ! ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ!














Η ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
Την Τετάρτη 15/06 όλο το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο της Θεσσαλονίκης και τακέντρα των πόλεων της περιφέρειας,πρέπει και θα πλημμυρίσουν από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που θα διατρανώσουν την αμετάθετη θέλησή τους να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα-έκτρωμα και να ανοίξουν νέοι προοδευτικοί δρόμοι για τη χώρα, χωρίς τρόικα και μνημόνια!
Αυτή την ώρα, δύο μεγάλες προκλήσεις είναι στην ημερήσια διάταξη:
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Να διαφυλαχθεί ο απόλυτα ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων της λαοθάλασσας.
Το καθήκον είναι καίριο και ζωτικό.
Η κυβέρνηση και τρόικα δεν μπορούν να αντέξουν την ειρηνική, ενωτική και μαζική αγωνιστική παρουσία των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
Κυβέρνηση-τρόικα και κάθε λογής αντιδραστικά εγχώρια και ξένα κέντρα δεν μπορούν να υποβαθμίσουν τον παλλαϊκό χαρακτήρα των συγκεντρώσεων της Τετάρτης.
Μπορούν, όμως, να δυναμιτίσουν, με διάφορες, ίσως, προβοκάτσιες, τον ειρηνικό χαρακτήρα των μεγάλων συγκεντρώσεων.
Οι εργαζόμενοι και η κοσμοπλημμύρα των διαδηλωτών της Τετάρτης δεν πρέπει να «τσιμπήσει» σε «προβοκατόρικες» ενέργειες. Πρέπει αποφασιστικά και με σύνεση να τις αποκρούσει! Να τις ακυρώσει!
Να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα των μεγάλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η λαοθάλασσα της Τετάρτης (15/06) δεν πρέπει να διαφυλάξει μόνο και με κάθε τρόπο τον ειρηνικό προσανατολισμό των κινητοποιήσεων αλλά μαζί με αυτόν, οφείλει να αναδείξει και τη δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνσή τους. 
Η απάντηση στην καταρρέουσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δεν είναι ο Α. Σαμαράς ούτεκάποια οικουμενική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
Η απάντηση στη σημερινή εφιαλτική κατάσταση είναι μόνο η Αριστερά!
Μια προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που θα διαγράψει το χρέος ή το μεγαλύτερο μέρος του, θα εθνικοποιήσει τις Τράπεζες, θα αναδιανείμει δίκαια τον πλούτο καιθα προχωρήσει σε ένα προοδευτικό αναπτυξιακό, παραγωγικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης,διεξόδου, ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα.
Η κοσμοπλημμύρα της Τετάρτης πρέπει να είναι μια δημοκρατική προοδευτική λαοθάλασσα για να σταματήσει ο δικομματικός φαύλος κύκλος με τις συμπληρωματικές του αποφύσεις και να τεθεί η χώρα σε τροχιά δημοκρατικής προοδευτικής αναγέννησης!
Σήμερα η κυβέρνηση καταρρέει!
Το λόγο παίρνει ο ελληνικός λαός.
Οι πολίτες καταθέτουν τη δική τους αγωνιστική θέληση!
Ο λόγος αυτός πρέπει να είναι ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ και η αποφασιστική θέληση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!