Μια απλή ιστορία,προς γνώσιν και συμμόρφωση!

Έχει χοντρύνει πλέον το παιχνίδι πάρα πολύ. Στο στόχαστρο έχουν μπει πλέον όλα τα κοινωνικά στρώματα που ζουν με την εργατική τους δύναμη (σωματική και πνευματική), οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μια βίαιη υποτίμηση της ζωής και των αξιών της, που σοκάρει την ελληνική κοινωνία.
Το σκάσιμο μιας φούσκας που δεν μας πάει στο 2004 όπως παραδέχτηκε και ο αντι(πρόεδρος) της κυβέρνησης Βενιζέλος, αλλά πολύ πιο πίσω. Ίσως στη περίοδο του 1967στη περίοδο της χούντας, όπου είχαν καταργηθεί βασικές ελευθερίες του λαού και οι συνταγματάρχες και ταξίαρχοι κυβερνούσαν με βασιλικά και προεδρικά διατάγματα!
Αποφασίζουμε και διατάσσουμε!!
Στο όνομα του ελληνικού λαού βεβαίως που έπρεπε να σωθεί από τους κομμουνιστές τους αριστερούς , τους κεντρώους τους δεξιούς και όσους τέλος πάντων πίστευαν στη δημοκρατία.
Και τώρα οι κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ μας λένε πως μας σώζουν από την χρεωκοπία που οι ίδιοι μας οδήγησαν με τις πολιτικές τους, κυβερνώντας σε εναλλαγή με τους άλλους σωτήρες της ΝΔ τα τελευταία τριάντα χρόνια!
Ναι ρε Γιωργάκη εσύ ήσουν υπουργός στις κυβερνήσεις του πατέρας σου τα τελευταία τριάντα χρόνια...το ξέχασες; η δεν ήξερες τι αποφάσιζες σαν υπουργός ; Ρε Πάγκαλε τώρα ξύπνησες από τον λήθαργο; εσύ δεν ήσουν υπουργός τόσα χρόνια μαζί με την Βάσω, τον Ρέππα, και όλη την ομάδα που παίζει ακόμα και σήμερα παιχνίδι, δεν ξέρατε ότι το παιχνίδι αυτό έχει στο τέλος και έναν λογαριασμό;
Γιατί κάνετε σήμερα σαν να πέσατε στην Ελλάδα με αλεξίπτωτο τα τελευταία δυο χρόνια, και με έκπληξη διαπιστώνετε όλους τους ξεχασμένους λογαριασμούς;
Πολύ φοβάμαι όμως πως ότι κάνετε, το κάνετε συνειδητά και με πλήρη γνώση των αποτελεσμάτων και συνεπειών τους. Έχετε στο βάθος του μυαλού σας μια λογική που λέει ότι μπορείτε εύκολα να πάρετε πίσω όλα αυτά που "μοιράζατε" τόσα χρόνια στον λαό για να σας ψηφίζει και να το παίζετε εξουσία. Ναι αυτή είναι η ουσία της πολιτικής σας ένα ατελείωτο δούναι και λαβείν. Μια ατέλειωτη βάρβαρη συναλλαγή κάτω από το τραπέζι εξουσιαστών και εξουσιαζομένων, μακρυά από κάθε έννοια λογικής, δικαίου, και αξιοκρατίας. Μια λογική εύκολη απλή όσο και προσοδοφόρα, ανάλογα βέβαια με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης! Λογική που παρέσυρε μεγάλες λαϊκές μάζες σε μια ουτοπία καταναλωτισμού και "εύκολης" ζωής που στηριζόταν σε ξύλινα πόδια.
Αυτός ο λαός λοιπόν που εύκολα μπορεί να παρασυρθεί και να χειραγωγηθεί πρέπει να υποταχθεί στα νέα σχέδια της εξουσίας. Τώρα είναι η σειρά του plan B!
Τώρα του παίρνουμε, του αφαιρούμε, του αδειάζουμε την τσέπη και τη ζωή, φτάνοντας τον πάλι σε επίπεδα προγενέστερα σε επίπεδα φτώχειας. Μια ισοπέδωση προς τα κάτω όλων, για να μην αισθάνεται "μειονεκτικά" κανένας! Παιχνίδι να γίνεται, που λένε στη ... πιάτσα!
Και όμως από όλη αυτή την ιστορία ασφαλώς κάποιοι είναι κερδισμένοι πάντα! Κάποιοι γίνονται συνεχώς πλουσιότεροι, εξασφαλίζοντας με κάθε τρόπο υπερκέρδη, τα οποία διακινούν όπου θέλουν και όπως θέλουν προς όφελος του πολλαπλασιασμού τους και όχι φυσικά του .... έθνους.
ΥΓ
Λυπάμαι όταν πολλοί πολίτες σήμερα, βρίζουν τον εαυτό τους για τις πολιτικές τους επιλογές και για την στήριξη τους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ... αλλά ποτέ δεν είναι αργά!