Λίγα λόγια για το blogging (2)



Συνέχεια της ανάρτησης με τίτλο "Λίγα λόγια για το blogging"
------------------------------------------------------

Βασικό στοιχείο για το αποτέλεσμα της δουλειάς σου σε κάθε τομέα, πιστεύω, είναι το κίνητρο που έχεις για να την κάνεις. Κίνητρο που αποτυπώνεται στο έργο σου σαν ένα συστατικό του στοιχείο  προσδίδοντας του θετικά η αρνητικά χαρακτηριστικά.
Την παραπάνω διαπίστωση την έκανα ασχολούμενος με την τέχνη, αλλά και στο blogging τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά.
Πολλοί φίλοι bloggers ξεκίνησαν τις προσωπικές τους «ιστοσελίδες» σαν μια μοντέρνα εκδοχή των παλιών «λευκωμάτων» στο εκατοντάφυλλο  τετράδιο των μαθητικών μας χρόνων, που ήταν πράγματι ένα «μέσο» επικοινωνίας μεταξύ φίλων, γνωστών και αγνώστων, που ήταν ευκαιρία να γνωρίσουμε.
Με την ίδια ευκολία σήμερα  μπορεί ο καθένας να φτιάξει μια «προσωπική» ιστοσελίδα, και μέσα εκεί να μπορεί να «ανεβάζει» και επικοινωνεί, κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνονται και σχόλια επ΄ αυτών.  Έτσι βλέπουμε καθημερινά να δημιουργούνται εκατοντάδες νέες ιστοσελίδες και βέβαια χιλιάδες ανά τον κόσμο, ενώ  αντίστοιχα να γίνονται ανενεργές πολλές άλλες.
Είναι φυσικό, μέσα σε αυτές τις χιλιάδες των ιστοσελίδων ( blogs) , να βρει κανείς  «κάθε καρυδιάς καρύδι». Από σοβαρά, αξιόπιστα, έγκυρα και αξιόλογα κείμενα μέχρι ανούσια, αδιάφορα, μονόπλευρα και «στημένα».
Και καλά όλα αυτά όσο η ενασχόληση αυτή γίνεται μόνο στο πλαίσιο της προσωπικής  παρέμβασης. Γιατί η «σούπα» αρχίζει και χαλάει όταν σε αυτή την ιστορία αρχίζει και μπαίνει ο παράγοντας κέρδος και εισόδημα που μπορώ να βγάλω από αυτή τη «δουλειά». Λίγο η Goοgle με τον blogger και τα συνεχή μηνύματα για να βάλεις διαφημίσεις στο blog σου, λίγο ότι σου αρέσει η ιδέα του κέρδους , λίγο το «ψώνιο» που μπορεί να κουβαλάς, πέφτεις στην παγίδα της ...ανακάλυψης ενός νέου κινήτρου για την προσωπική σου ιστοσελίδα.
----------------------------------------------------------------
Θα ακολουθήσει  συνέχεια σε άλλη ανάρτηση.