Μιλούν για εμένα, χωρίς εμένα!!



Διαβάζω στο protagon σε άρθρο του Αλέκου Λασκαράτου 
  "Σύσσωμη λοιπόν η Αριστερά, ευρωπαϊκή και μη, βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων. Η επιλογή της μη συνευθύνης και της μη εμπλοκής τούτες τις ιστορικές στιγμές για τον τόπο, αποτελεί στρουθοκαμηλισμό και παραβίαση της βούλησης μεγάλου μέρους των αριστερών πολιτών"

Σαν Αριστερός λοιπόν, νιώθω την ανάγκη να αντιδράσω, να αντισταθώ σε αυτήν την ιδεολογική λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει, όλοι οι "διαμορφωτές συνείδησης", έστω και αν ξέρω πως αυτά που γράφω είναι ίσως κοινότυπα, χρήσιμα όμως να ακούγονται και επαναλαμβάνονται, σε αυτούς τους "πονηρούς" καιρούς.
Διαβάζω, βλέπω, και ακούω διάφορους "σοβαρούς" καθηγητές, επιστήμονες, φιλόσοφους, και κυρίως δημοσιογράφους, να μου λένε πόσο καλή είναι η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, για τη Χώρα, για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πόσο πολύ κινδυνεύαμε, να χρεοκοπήσουμε, να μην έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις, και την τελευταία στιγμή δια της επιφοίτησης, κατάλαβαν τις "ευθύνες" τους οι "μεγάλοι" ηγέτες τους, και αποφάσισαν να ενωθούν για να μας σώσουν!
Μας πλασάρουν ένα παραμύθι, πως η Ελλάδα είναι ένας ενιαίος, ομοούσιος, και αδιαίρετος τόπος, όπου ζουν 11 εκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, εργάζονται και απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά, και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και ευθύνες, έχοντας δεδομένη την πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία του καπιταλιστικού νεοφιλελευθερισμού τους, και μας θεωρούν όλους υποταγμένους θιασώτες του.
Ανάγουν τα πάντα σε μια και μοναδική πραγματικότητα
Αυτήν, της αδιαμφισβήτητης  ένταξη μας για πάντα στην ευρωπαϊκή παρέα του ευρώ, και της υποταγής μας στα όποια σχέδια κάνουν για μας, οι κυρίαρχες οικονομικές δυνάμεις που διαφεντεύουν εκεί.
Η κυριαρχία της λογικής, μαύρο-άσπρο!! Σε αυτή λοιπόν τη λογική του μονόδρομου,  θέλουν να εντάξουν όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, κάνοντας τους να πιστέψουν πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον κόσμο! ΄Η το υπάρχον πολιτικό σύστημα με όλα τα κακά που το συνοδεύουν, ή θα γίνουμε Β. Κορέα, Κούβα, και Αργεντινή, αρέσκονται να μας "συμβουλεύουν".  Όμως δεν σταματούν εκεί. Δεν τους φτάνει μόνο αυτό. Θέλουν πολιτική υποδούλωση και των κομμάτων της αριστεράς.
Όχι κύριε Λασκαράτο. Εφ΄όσον μιλάς για εμένα σε πληροφορώ πως η βούληση μου δεν είναι αυτή που νομίζεις. Δεν θα μου επιβάλλεις την δική σου βούληση, για δική μου. Δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου, ότι η βούληση των αριστερών, ήταν να συμπράξουν τα κόμματα της αριστεράς σε αυτή την ιδεολογική και πολιτική "σούπα" διάσωσης της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της. Δεν έχει καμία θέση η Αριστερά σε τέτοιου είδους εθνικοπατριωτικές κορώνες περί διάσωσης της χώρας. Τα συμφέροντα που υπηρετεί η αριστερά και τα κόμματα που την εκπροσωπούν, είναι στο άλλο άκρο, είναι δίπλα στον εργαζόμενο άνθρωπο, στα προβλήματα του, και απέναντι σε αυτούς που τα δημιουργούν. Η αριστερά είναι το μέλλον και η ελπίδα για μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που ζούμε τώρα.
Η συμπαραταγμένη Αριστερά, είναι η μοναδική λυση και η μόνη διέξοδος για τους πολίτες που αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε αυτό το άδικο και απάνθρωπο πολιτικό σύστημα.