"Στάση πληρωμών στο χρέος. Έξοδος από το Ευρώ. Καταστροφή η διέξοδος;;"





Είχα αρκετό καιρό να βρεθώ και να παρακολουθήσω μια τόσο ενδιαφέρουσα συνάντηση διαφορετικών δυνάμεων και κομμάτων της Αριστεράς, που συζήτησαν -αντάλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για το μεγάλο θέμα της καπιταλιστικής κρίσης, την ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ.
Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο  στην τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, άνοιξε ένα ελπιδοφόρο παράθυρο διαλόγου, ίσως για το πιο κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή την ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία.
Αυτό, σχετικά με την καπιταλιστική νεοφιλελεύθερη οικονομική κρίση, το ευρώ σαν μηχανισμό στήριξης  και επιβολής των κυρίαρχων δυνάμεων απέναντι στους άλλους λαούς της Ευρώπης, και την ιστορική ευθύνη για μια σύγχρονη αποτελεσματική, επεξεργασμένη, ενιαία απάντηση που οφείλει να δώσει η αριστερά, σαν διέξοδο στα εκρηκτικά προβλήματα του Λαού, διεκδικώντας ενωτικά την πολιτική εξουσία.
Στην εκδήλωση με θέμα "Στάση πληρωμών στο χρέος. Έξοδος από το Ευρώ. Καταστροφή η διέξοδος;;" που διοργάνωσε η ιστοσελίδα ISKRA.GR ,μίλησαν οι
Παναγιώτης Λαφαζάνης κοιν.εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Χάγιος περιφ.σύμβουλος Αττικής - στέλεχος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Στάθης Κουβελάκης καθ.πανεπιστημίου Λονδίνου, Χρήστος Κατσούλας στέλεχος ΚΟΕ, ενώ παρέμβαση έκανε ο Βαγγέλης Καραγρηγορίου εκπρ.του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ.