ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΕ-ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!















ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΡΙΤΗ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕΥΡΩΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΠΟΥ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ!
Επιστολές μνημονιακής υποταγήςζήτα η τρόικα από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά διεθνώς την Ελλάδα.
Όπως έχει γίνει γνωστό το χθεσινό Eurogroup απαίτησε τόσο από τη νέα(συγ)κυβέρνηση όσο και από το ΠΑΣΟΚκαι τη ΝΔ, έγγραφες δεσμεύσεις για την εφαρμογή των βάναυσων μνημονιακών μέτρων που θα έρθουν ως συνέπεια των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου (βλέπε αναλυτικά παρακάτω). 
Οι σχετικές επιστολές θα έχουν ως αποδέκτες τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ και η αποστολή τουςπαρουσιάζεται ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης τροϊκανής δόσης.
Πέρα από το διεθνή εξευτελισμό της χώρας, οι επιστολές αυτές θα κάνουν ακόμα πιο προφανή τηνουσιαστική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την προσήλωσή τους στο να εφαρμόσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα μνημονιακής λεηλασίας τους υποδειχθεί, όσο σκληρό και αν είναι, ως τίμημα για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται στην Αθήνα, η φαρσοκωμωδία ανεύρεσης πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης με κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Όσον αφορά στην ονοματολογία, μετά τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, ακούστηκε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης -ο οποίος έρχεται από την Ουάσινγκτον-, αλλά για κανέναν δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις από την πλευρά των κομμάτων.
 
Μέχρι τώρα ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως "κόβεται" κυρίως λόγω της απαίτησης του να είναι πρωθυπουργός σε συγκυβέρνηση με διάρκεια πέραν της 19ης Φεβρουαρίου (για περισσότερα βλέπε εδώ) ενώ δημοσιογραφικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί πως Π. Ρουμελιώτης δεν γίνεται αποδεκτός (μέχρι χθες το βράδυ) τουλάχιστον από τη ΝΔ.
Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Ηλίας Μόσιαλος εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει ότι υπήρξαν«θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού» στις επαφές που είχαν ο κ.Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Κάτω από αυτό το κλίμα φαρσοκωμωδίας αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα στις 12:00. 
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας, το Eurogroup αποφάσισε να κινηθούν κανονικά, από τώρα, όλες οι διαδικασίες.
«Το Eurogroup υποδέχτηκε πολύ θερμά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ιδίως την απόφαση των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να στηρίξουν μια κυβέρνηση με αποστολή την εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.
«Από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup προκύπτει ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την έγκαιρη εκταμίευση της έκτης δόσης, εφόσον και μόλις η νέα κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν επιβεβαιώσουν και εγγράφως τις δεσμεύσεις της χώρας που συνδέονται με την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:
«Αμέσως μετά, η Τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για τις αναγκαίες διαβουλεύσεις που οδηγούν στο νέο πρόγραμμα».
Παράλληλα, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος «το Eurogroup αποφάσισε να κινηθούν κανονικά, από τώρα, όλες οι διαδικασίες που συνδέονται με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο νέο σχήμα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, με τη μείωσή του κατά 100 δισ. ευρώ, δηλαδή κατά 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ».
Συνεχίζεται την Τρίτη ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά για την οριστικοποίηση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνεργασίας.
Κατά τα φαινόμενα, το πολιτικό θρίλερ θα ολοκληρωθεί έως το μεσημέρι, καθώς στις 12:00 συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.
Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Ηλίας Μόσιαλος εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση που αναφέρει ότι υπήρξαν «θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού» στις επαφές που είχαν ο κ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
«Δεν έχουμε πρόβλημα για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός γιατί δεν θα συγκυβερνήσουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελακης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το βράδυ της Δευτέρας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τη ΝΔ δεν επιβεβαιωνόταν συμφωνία των δύο πολιτικών αρχηγών για συγκεκριμένο πρόσωπο. Μάλιστα αργά το βράδυ της Δευτέρας, εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε με ένα αρνητικό νεύμα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την πιθανότητα να αναλάβει ο Π.Ρουμελιώτης.
Πάντως, όπως εκτιμούν αναλυτές, η στάση των κομματικών επιτελείων τις τελευταίες ώρες είναι ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης. Η σιγήν ιχθύος που τηρούν ερμηνεύεται ως προσπάθεια να προστατευθούν οι διαπραγματεύσεις και το ενδεχόμενο αποτέλεσμα το οποίο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία επί του προσώπου του πρωθυπουργού και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί να συμμετέχουν στην νέα κυβέρνηση στελέχη της ΝΔ, ωστόσο ο κ. Παπανδρέου δεν δέχεται κάτι τέτοιο, καθώς η μη συμμετοχή της ΝΔ δεν σηματοδοτεί κυβέρνηση συνεργασίας.
Ενδεικτική του κλίματος η δήλωση το πρωί της Τρίτης στο Mega του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρ.Πρωτόπαπα: «Πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση για να πετύχει το πείραμα», καθώς και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κ.Μαρκόπουλου στον ΣΚΑΙ: «Ο χρόνος της ΝΔ ξεκινά μετά τις εκλογές».
απο την ΙΣΚΡΑ