ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΗΣ ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩ-ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!



 ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 14:00 Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΣΕ ΡΟΛΟ "ΒΑΣΤΑΖΟΥ" ΚΑΙ "ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ" Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ!
Ο Γ. Καρατζαφέρης, παριστάνοντας το "βαποράκι"των τραπεζών και του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου μνημονιακού οικονομικού κατεστημένου, λειτούργησε στη συνάντηση της Τετάρτης (9/11) στο προεδρικό Μέγαρο ως ο στημένος "προβοκάτορας", που διεκόλυνε την επιλογή του Λ. Παπαδήμου στη θέση τουπρωθυπουργού.
'Ολοι/ες είδαμε χτες τους θεατρινισμούς και το επικοινωνιακό σόου του Γ. Καρατζαφέρη καθώς εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου χτες το βράδυ φώναζε μαινόμενος "ότι αν δεν βάλουν τον Παπαδήμο δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα"!
Την ίδια ώρα και παράλληλα με το θέατρο Καρατζαφέρη, εκδηλώθηκε θορυβώδης ανταρσία από πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (βλ. κείμενο των 50) αλλά και της ΝΔ, που αντιπροσωπεύουν τις πιοακραίες και ακραιφνείς νεοφιλελεύθερες και φιλομνημονιακές πτέρυγες των δύο κομμάτων, με την οποία οι βουλευτές αυτοι ζητούσαν πρωθυπουργό με "κύρος", φωτογραφίζοντας έτσι το Λουκά Παπαδήμο!
Με αυτά και με αυτά, αποφασίστηκε, πως ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μετά τη συμφωνία των επικεφαλής, του κόμματος του μνημονίου (ΓΑΠ - Σαμαράς - Καρατζαφέρης), στο πρόσωπό του σήμερα το μεσημέρι.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Αρχειεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβαλε το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Χίο για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη του νησιού, καθώς η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησηςθα διεξαχθεί αύριο στις 14:00.
Ποιός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος και τί σηματοδοτεί η επιλογή του.
Ο Λ. Παπαδήμος δεν είναι απλά φορέας, αλλά ένα από τα διεθνούς εμβέλειας σύμβολα τηςμονεταριστικής ορθοδοξίας της ΕΚΤ και ένας ακραιφνής νεοφιλελεύθερος "τεχνοκράτης". Με τη σειρά της, η ΕΚΤ αποτελεί τη μοναδική ίσως κεντρική τράπεζα στον κόσμο που έχει ωςαποκλειστικό στρατηγικό της στόχο τη σταθερότητα των τιμών, φτιαγμένη καθ' εικόνα και καθ΄' ομοίωσιν της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας!
Ο Λ. Παπαδήμος, θεωρείται ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των συμφερόντων τουτραπεζικού κεφαλαίου καθώς αντέδρασε "από τα δεξιά" (!) με άρθρο του στο "Βήμα" (βλέπε εδώ) στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου (ήθελε μικρότερο κούρεμα!). 
Η επιλογή του Λ. Παπαδήμου, προωθείτο εδώ και μέρες με λύσσα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ (και τα συμφέροντα που αυτά εξυπηρετούν), ακόμα και όταν οι Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράςπροσπαθούσαν να "κάψουν", για διαφορετικούς και κοινούς λόγους ο καθένας, την επιλογή αυτή. Ο μεν Γ. Παπανδρέου επιζητούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή τρόπο ώστε να βάλει τον άνθρωπό του, τον Φ. Πετσάλνικο στη θέση του πρωθυπουργού. Ο δε Α. Σαμαράς προσπαθούσε με κάθε τρόπο νααπεμπλέξει (αποτυγχάνοντας πλήρως...) επικοινωνιακά τη ΝΔ από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση. Για το λόγο αυτό ήθελε και εκείνος πρωθυπουργό - μαριονέτα με μικρή θητεία, ακόμα και αν ήταν μαριονέτα του ΓΑΠ.
Το δικομματικό αρχηγικό μοντέλο ΓΑΠ - Σαμαρά πρέπει να υποστεί ρωγμές και ανατροπή!
Αυτή η ανατροπή πρέπει να γίνει, όμως, από αριστερά και όχι από πιο τυφλές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές επιλογές!
Οι πιο επιθετικές μερίδες του τραπεζικού και γενικότερα του μεγάλου κεφαλαίου προώθησαν τον Παπαδήμο, στο ρόλο ενός "μεταμοντέρνου" βοναπάρτη, ο οποίος θα μπορεί να προωθήσει χωρίς ίχνος ταλαντεύσεων, και να επαυξήσει τις κατεδαφιστικές και αποικιοκρατικές μνημονιακές κατευθύνσεις, απέναντι στις όποιες έδειχναν ολιγωρίες στην εφαρμογή τους, λόγω πολιτικού κόστους, ορισμένοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Τα εν λόγω μάλιστα συμφέροντα κατάφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, να κινητοποιήσουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και προφανώς και της ΝΔ), στη λογική της υποστήριξης της υποψηφιότητας Παπαδήμου. Ενδεικτικά το cretalive.gr, επικαλείται χειρόγραφη επιστολή 50 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες διαμήνυσαν στο ΓΑΠ: "ή τον Παπαδήμο ή το Βενιζέλο για πρωθυπουργό, αλλιώς φεύγουμε"! (βλέπε εδώ για περισσότερα)
 Ειδικότερα,   οι έλληνες τραπεζίτες τρέφουν βάσιμες ελπίδες για το ρόλο που θα μπορέσει να παίξει ο Λ. Παπαδήμος ως πρωθυπουργός, στην αποτροπή και αυτής ακόμα της μαϊμού "κρατικοποίησης"των ελληνικών τραπεζών, μετά την εφαρμογή του "κουρέματος" της 27ης Οκτωβρίου Υπενθυμίζεται πως οι τραπεζίτες και μεγάλη μερίδα των κυρίαρχων ΜΜΕ ζητούν ανακεφαλαιοποίηση με προνομιούχες και όχι κοινές μετοχές (οι δεύτερες μόνο φέρουν δικαίωμα ψήφου).
Τέλος, η ειρωνεία και η κοροϊδία είναι πως ο Λ. Παπαδήμος, παρουσιάζεται ως σωτήρας της χώρας, τη στιγμή που ο ίδιος φέρει τεράστια ευθύνη για το σημερινό κατάντημα.Υπενθυμίζεται, πως ο Λ. Παπαδήμος ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος τουΚ. Σημίτη και ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (1993 - 2002), έπαιξε κεντρικό ρόλο για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη με τη χρήση"πειραγμένων" στατιστικών στοιχείων!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ