6.332.876 ευρώ οι ανείσπρακτες οφειλές στον Δήμο Κορινθίων!





Συλλαμβάνονται, καθημερινά πλέον, διάφοροι οφειλέτες για χρέη προς το δημόσιο και μάλιστα για οφειλές που πλησιάζουν ακόμα και τις 150.000 ευρώ.
Το δικό μας ερώτημα είναι: πότε θα ξεκινήσει μια αντίστοιχη διαδικασία για χρέη και προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Στον Δήμο Κορινθίων, όπως προκύπτει από την Απογραφή για την συνένωση των Δήμων που προβλέπει ο ίδιος ο νόμος για τον «Καλλικράτη» και που κοινοποιήθηκε στις δημοτικές παρατάξεις, η κατάσταση των οφειλετών με βεβαιωμένες οφειλές είναι μακροσκελής και σημαντική από πάσης απόψεως.
Ενημερώνοντας λοιπόν τους συμπολίτες μας, υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι οι οφειλές προς τον Δήμο ανέρχονταν στις 31/12/2010 στα 6.332.876 ευρώ (!), ποσό που με τις νόμιμες προσαυξήσεις ανέρχεται στα 12.533.935 ευρώ.
Τι έχει κάνει και τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος, για την είσπραξη τους;
Μέχρι σήμερα, ελάχιστα έως τίποτα, με δεδομένο ότι είναι αρκετοί αυτοί που οφείλουν ποσά πάνω από 50.000 ευρώ και κυκλοφορούν ανενόχλητοι παρέα με στελέχη της παράταξης του κ. Δημάρχου. Γνωρίζουμε δε ότι σε κάποιους από αυτούς τους μεγαλοοφειλέτες, ανατίθεται και σειρά προμηθειών, από πλευράς Δημάρχου, δημοτικής αρχής, αλλά και των νομικών προσώπων του Δήμου (τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια), χωρίς η όποια οφειλή να αποτελεί εμπόδιο, ως όφειλε. Συμβαίνει μάλιστα το παράδοξο και προκλητικό, ο Δήμος να είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του απέναντι σε αυτούς που του οφείλουν!
Και όλα αυτά, στοιχειοθετημένα πλέον και γνωστά σε όλους, απαιτούν απάντηση εδώ και τώρα!
Η Κίνηση Πολιτών αλλά και η κοινωνία όλη, πιστεύουμε, θέλει να ξέρει και απαιτεί πρωτοβουλίες άμεσης πάταξης του φαινομένου!

Θα επανέλθουμε!