Η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπάει στην Ελληνική χαλυβουργία!!




44 ημέρες απεργία, γράφει η πικέτα στην είσοδο!!

Μπορεί η συναυλία με τον Παπακωνσταντίνου να αναβλήθηκε σήμερα λόγω έκτακτης αναχώρησης του στο εξωτερικό, όμως εμείς δεν αναβάλαμε την επίσκεψη μας στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Στην είσοδο δεκάδες εργαζόμενοι απεργοί αλλά και κόσμος που έρχεται για να συμπαρασταθεί, να δηλώσει την αλληλεγγύη του, να δώσει μια οικονομική ενίσχυση στο απεργιακό ταμείο. Στην λίγη ώρα που ήμασταν εκεί γίναμε μάρτυρες συγκινητικών στιγμών αλληλεγγύης και προσφορας  στους αγωνιζόμενους απεργούς. Αυτοί με τη σειρά τους ξέρουν πως δίνουν ένα αγώνα για όλη την εργατική τάξη της χώρας . Παρά την κούραση απο τις 44 ημέρες απεργίας, το ηθικό τους ήταν ακμαίο και η αισιοδοξία τους για τη τελική νίκη δεδομένη!

"Ήρθαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και να δώσουμε μια μικρή ενίσχυση στους απεργούς " δηλώνει ο Άγγελος Τατάκος , μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του απο το Ψυχιατρικο Νοσοκομείο Αττικής! Χάρηκα ακόμη που είδα πρώην συναδέλφους απο τα ΕΛΠΕ να βρίσκονται εκεί, αλλά και εργαζομένους των γύρω εργοστασίων.


Ο ταμίας του Σωματείου Δ. Λιάκος μας μίλησε για τον αγώνα τους, έχοντας καθαρό, πως ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος, είναι αμυντικός απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας να αποκομίσει περισσότερα κέρδη με μείωση μισθών και προσωπικού. Μας δήλωσε πως παίρνουν κουράγιο και ανάσα από την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση όχι μόνο των εργαζόμενων της Ελλάδας, αλλά από όλο τον κόσμο!! 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ