Μήνυση κατά οκτώ υπουργών για τις υδατοκαλλιέργειες




Καταγγέλλονται παράνομες διαδικασίες που οδήγησαν στην υπογραφή της επίμαχης απόφασης

Μηνυτήρια αναφορά κατά των οκτώ υπουργών, οι οποίοι υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το «Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» κατέθεσαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου οι εκπρόσωποι της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας», δήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, πρόεδροι της Συνομοσπονδίας και Ομοσπονδιών Αλιευτικών Συλλόγων καθώς και πρόεδροι διαφόρων συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Στη μηνυτήρια αναφορά, καταγγέλλονται παράνομες διαδικασίες οι οποίες οδήγησαν στην υπογραφή της επίμαχης ΚΥΑ στις 4 Νοεμβρίου.

Οι οχτώ υπουργοί (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Σηφουνάκης, Χ. Καστανίδης, Ευ. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Γερουλάνος, Ι. Ραγκούσης) καταγγέλλονται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης περί ύπαρξης της προαπαιτούμενης γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού.

Ειδικότερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος, καταγγέλλεται για παράνομη συμμετοχή στη διαδικασία, αφού, όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές, είχε ίδιον οικονομικό και ηθικό συμφέρον από τη θεσμοθέτηση της ΚΥΑ.



- Posted using BlogPress from my iPad