Τετάρτες με Κινηματογράφο στο Ίδρυμα Κακογιάννη (δωρεάν)


Τετάρτες με Κινηματογράφο στο ΙΜΚ
Το ΙΜΚ στο πλαίσιο της γενικότερης προσφοράς του στους φιλότεχνους της Αθήνας με τη συνεργασία και την υποστήριξη της ανεξάρτητης εταιρίας διανομής επιλεγμένων ταινιών New Star και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, καθιερώνει μία άτυπη Κινηματογραφική Λέσχη, κάθε Τετάρτη στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο, στον υψηλού επιπέδου Κινηματογράφο του. Στις Τετάρτες με Σινεμά του ΙΜΚ, έχουν θέση και θα προβάλλονται ταινίες καθιερωμένων και νέων δημιουργών, ταινίες που μιλούν μία ατόφια κινηματογραφική γλώσσα με εμφανές το στίγμα κάθε δημιουργού, ταινίες που έχουν προσφέρει στην ιδιαίτερη εικόνα και την εξέλιξη εκείνου του κινηματογράφου που αποτυπώνει το διαφορετικό, ανοίγει ορίζοντες, ψυχαγωγεί και ταυτόχρονα επικεντρώνεται σε ανθρώπους και καταστάσεις, σχέσεις και γεγονότα με ευρύτερο ενδιαφέρον.

Ιανουάριος 2012 - Αφιέρωμα στον Αλεξάντερ Σοκούροφ
Στις 18 /1 ο «'Ηλιος», μέρος της τετραλογίας με θέμα την εξουσία (εδώ για τον αυτοκράτορα Χιροχίτο), και στις 25 /1, η αντιπολεμική ταινία «Αλεξάνδρα».

Η εικαστική δύναμη και το ηθικό βάθος των ταινιών του Αλεξάντερ Νικολάγιεβιτς Σοκούρωφ, τον έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή της πνευματικής πρωτοπορίας του ρωσικού κινηματογράφου ενώ τον έχουν χαρακτηρίσει και συνεχιστή της κληρονομιάς του Ταρκόφσκι.


Ώρα: 21:30

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Αίθουσα: Κινηματογράφος

Εισιτήρια:
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ