Koiνωνική πολιτική με ξένα κόλυβα δεν γίνεται!!



Απαντάμε σήμερα στη δημοτική αρχή σε σχέση με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Σταματάκης την 20/1/2011 ως έμμεση απάντηση στην επιστολή που του απευθύναμε στις 9/1/2011. Θυμίζουμε ότι η επιστολή που...
καταθέσαμε στο δήμο Κορινθίων με αριθμό πρωτοκόλλου 599/9-1-2012 και με αποδέκτες το δήμαρχο Κορινθίων, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, τις δημοτικές παρατάξεις και τα Μ.Μ.Ε, δεν αποτελεί ανώνυμη ανακοίνωση όπως ισχυρίζονται για να αποφύγoυν τις ευθύνες τους.
Η Ανοικτή Συνέλευση της Πλατείας Περιβολάκια αποτελείται από Κορίνθιους δημότες που οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συναντήσει όσες φορές επισκέφθηκαν το δημαρχείο και το δημοτικό συμβούλιο. Επίσης πληροφορούμε ότι μπορεί οποιοδήποτε αιρετός να μας επισκεφθεί στο δικό μας χώρο, στην οδό Σίνα 37 ή να αποστέλλει σε αυτή τη διεύθυνση την αλληλογραφία που μας αφορά.
Επί του θέματος της επιστολής μας δε η δημοτική αρχή σιωπά. Ζητούσαμε πολύ απλά να μας ενημερώσει ο κ. Σταματάκης, ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος, ποια ακριβώς είναι η κοινωνική πολιτική του δήμου σε σχέση με τους άστεγους της πόλης μας και τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ή έκανε με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας και το σύστημα Καλλικράτης. Αναρωτιόμαστε αν έχουν διαβάσει τα συγκεκριμένα άρθρα που αφορούν στην κοινωνική πολιτική και στις υποχρεώσεις του δήμου απέναντι στις ευπαθείς ομάδες δημοτών.
Είναι σαφές ότι δεν απευθυνόμαστε στον κ. Σταματάκη ως πρόσωπο αλλά ως εκπρόσωπο του δήμου για την κοινωνική πολιτική.
Η δημοτική αρχή, μέσω του κ. Σταματάκη, εκμεταλλευόμενη την επιστολή μας , αντί να απαντήσει επί της ουσίας, σκέφτηκε να κάνει πολιτική. Για να συγκαλύψει την παντελή αδράνεια του δήμου Κορινθίων έστειλε εκ των υστέρων, όπως προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία, επιστολή στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Κορίνθου ζητώντας την παραχώρηση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου Απ. Παύλου & Αδειμάντου –προφασιζόμενη πως μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκε την ύπαρξή του- για να στεγαστούν οι άστεγοι του δήμου μας. Αυτό και μόνο αποτελεί άκρατη υποκρισία! Αν υποθέσουμε πως το αίτημά του δήμου γίνεται δεκτό μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου και γίνουν οι απαραίτητες επισκευές ώστε το κτίριο να είναι κατάλληλο για την υποδοχή των αστέγων θα περάσει πολύτιμος χρόνος αλλά οι άστεγοι δεν θα έχουν στεγαστεί. Η δημοτική αρχή όφειλε να είχε προβλέψει και όχι να αντιδράσει μετά την επιστολή μας. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από την Εγκύκλιο του υπουργείου και δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Σε ότι αφορά τη δήλωση ότι :’’ Το ΚΚΠ προσφέρει καθημερινά σε εκατό περίπου άστεγους, άπορους και κοινωνικά ανήμπορους συνανθρώπους μας, συσσίτια σε καθημερινή βάση στο Α’ΚΑΠΗ (Συνοικισμός)’’ ο κ. Σταματάκης ψεύδεται. Επισκεφτήκαμε το Α’ΚΑΠΗ το προσωπικό του μας ενημέρωσε ότι τα συσσίτια που προσφέρονται εκεί είναι για 60-65 άπορους του δήμου (όχι 100) και είναι αποκλειστική προσφορά της εταιρείας ΜΟΤΟΡ-ΟΙΛ. Κανείς άστεγος δεν σιτίζεται στο Α’ΚΑΠΗ.
Θέλουμε να αναφερθούμε και στον κ. Φαρμάκη που δήλωσε πως ΄΄δρομολογείται΄΄ οι άστεγοι να στεγαστούν στο Γηροκομείο Ανδρών. Εμείς επισκεφτήκαμε το Γηροκομείο Ανδρών και το βρήκαμε εντελώς κλειστό. Θεωρούμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει χώρο προσωρινής στέγασης με τη συνεργασία της Μητρόπολης Κορίνθου. Τόσο δύσκολο είναι;
Συνιστούμε στη δημοτική αρχή να είναι στο μέλλον πολύ προσεκτική με τις δηλώσεις της διότι δεν απευθύνεται σε ιθαγενείς αλλά σε πολίτες που ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους όχι κάνοντας πολιτική και ψηφοθηρία, αλλά με σεβασμό και ανιδιοτέλεια προς τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Κοινωνική πολιτική με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται.
Παρακολουθούμε τη δράση των άλλων δήμων της χώρας πάνω σε αυτό το θέμα και λυπόμαστε πολύ που τα χρήματα των Κορινθίων σπαταλούνται σε γιορτές, τελετές, συνεστιάσεις, αγάλματα και τσιμέντα. Παρακολουθούμε και ντρεπόμαστε.
Παρακολουθούμε στενά τις δράσεις του δήμου Κορινθίων και της πλειοψηφίας και πάντα θα ζητάμε εξηγήσεις.

Ανοιχτή Συνέλευση της Πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου
www.perivolakia.gr