Δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα μετέχουν από κοινού με ομόλογό τους από τον ΣΥΡΙΖΑ



Αντιπροσωπεία αριστερών κομμάτων από 5 χώρες σε κοινή περιοδεία

Και μόνο η είδηση ότι οι δυο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ κ. κ. Χαρ. Αγγουράκης και Γ. Τούσσας θα μετέχουν από κοινού με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή σε 10 μελή αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της Αριστεράς (GUE/NGL) που επισκέπτεται τη χώρα μας προκάλεσε αίσθηση. 
Παρόλο που το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στη Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE - NGL) στο ευρωκοινοβούλιο, κάθε άλλο παρά σύνηθες είναι να βρίσκονται ευρωβουλευτές τους δίπλα δίπλα σε μια από κοινού περιοδεία στην Αθήνα, με άλλους επτά ευρωβουλευτές από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Κύπρο.

Για την παρέμβαση της GUE - NGL από τις Βρυξέλλες κομβικό σημείο αποτελεί η συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ηγεσίας της ΕΕ για τη νέα δανειακή σύμβαση στο πρόσφατο Eurogroup, οι αντιδράσεις για το μνημόνιο 2 και κατά των μέτρων που πλήττουν τους εργαζομένους.
Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε αντιπροσωπεία της να είναι κατά το τριήμερο 22 - 29 Φεβρουαρίου 2012 στην Ελλάδα για να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και να συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων, συνδικάτα εργαζομένων, και πολιτικά κόμματα που αντιτίθενται στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα της επίσκεψης. Σύμφωνα με αυτό, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ενώ θα έχει συνάντηση με τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα τους. Επίσης, αναφέρει ότι οι ευρωβουλευτές την Πέμπτη θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδιακής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών (GUE - NGL), όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελείται από τους ευρωβουλευτές Joao Ferreira (Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας), Patrick Le Hayaric (Μέτωπο Αριστεράς Γαλλίας), Sabine Losing(Αριστερό Κόμμα Γερμανίας), Paul Murphy (Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιρλανδίας), MiguelPortas (Αριστερό Μπλόκο Πορτογαλίας), Gabi Zimmer (Αριστερό Κόμμα Γερμανίας),Κυριάκο Τριανταφυλλίδη (ΑΚΕΛ), Χαράλαμπο Αγγουράκη (ΚΚΕ), Γιώργο Τούσσα(ΚΚΕ), Νίκο Χουντή (ΣΥΡΙΖΑ).

Το ΚΚΕ μετέχει στην αντιπροσωπεία, αλλά, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Περισσός δεν είχε βγάλει επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμα επίσκεψης των εκπροσώπων της GUE - NGL. Μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί η περιοδεία των ευρωβουλευτών, που, σύμφωνα με το πρόγραμμα, περιλαμβάνει συναντήσεις και με την ΚΟ του ΚΚΕ και με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το βέβαιο είναι ότι θα δοθεί «τροφή» στην εσωτερική πολιτική σκηνή για σχόλια σχετικά με τις σχέσεις ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα που οι στρατηγικές διαφορές μεταξύ τους παραμένουν, τέτοιες κινήσεις αναμένεται να «αναβαπτίσουν» σχολιασμούς για την τακτική του ΚΚΕ απέναντι στα «ενωτικά» κελεύσματα και από την άλλη για την «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική συμμαχιών.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
--------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Δελτίο Τύπου

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της Αριστεράς, GUE/NGL, στην Ελλάδα
22 - 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΕΜΠΤΗ 23/2 - ΒΟΥΛΗ - 17.00



Αντιπροσωπεία 10 ευρωβουλευτών της Αριστεράς (GUE/NGL) επισκέπτεται την Ελλάδα, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου, 2012, για να εκφράσει την συμπαράστασή της, στους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων.

Στα πλαίσια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία των ευρωβουλευτών της Αριστεράς θα συναντηθεί την Πέμπτη 23/2/2012 και ώρα 9.00, στο ξενοδοχείο PLAZA, με εκπροσώπους των εργαζομένων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Στις 10.00, οι ευρωβουλευτές θα επισκεφτούν την Ελληνική Χαλυβουργία και θα έχουν συνάντηση με τους εργαζόμενους-απεργούς, για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα τους.

Στις 15.00, στην ελληνική Βουλή, θα έχουν συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, και στις 16.00 θα συναντηθούν με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 17.00 θα δώσουν ανοιχτή Συνέντευξη Τύπου στην ελληνική Βουλή (αίθουσα 223).

Η αντιπροσωπεία της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE/NGL), αποτελείται από τους ευρωβουλευτές:

Ferreira, Joao (Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας), Le Hayaric, Patrick (Μέτωπο Αριστεράς Γαλλίας), Losing, Sabine (Αριστερό Κόμμα Γερμανίας), Murphy, Paul (Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιρλανδίας), Portas, Miguel (Αριστερό Μπλόκο Πορτογαλίας), Zimmer, Gabi (Αριστερό Κόμμα Γερμανίας), Τριανταφυλλίδης, Κυριάκος (ΑΚΕΛ), Αγγουράκης, Χαράλαμπος (ΚΚΕ), Τούσσας, Γιώργος (ΚΚΕ), Χουντής, Νίκος (ΣΥΡΙΖΑ)


22/02/2012 Το Γραφείο Τύπου