«Καταργείστε τους μεσάζοντες» η Νίκαια θα μείνει πίσω;


Με εντυπωσιακό τρόπο και με μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ ξεκίνησε απο την Κατερίνη το κίνημα «Καταργείστε τους μεσάζοντες». Πρόκειται για μια εθελοντική πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να καταργήσει το κύκλωμα των μεσαζόντων βοηθώντας τους παραγωγούς να πάρουν καλύτερες τιμές για το προϊόν τους και τους καταναλωτές να κάνουν οικονομία.
Η εφαρμογή της απλή : διαθέτουν την ποσότητα ηλεκτρονικά τηρώντας σειρά προτεραιότητας. Η επιτυχία του πειράματος αδιαμφισβήτητη. Το κίνημα «Καταργείστε τους Μεσάζοντες» έχει πάρει φωτιά και μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα έχει εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Αντίστοιχη δράση οργανώνεται στη Βέροια, όπου τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας» θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
Στην Παλλήνη της Αττικής ανάλογη πρωτοβουλία προωθείται από τον Δήμο. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικές αρχές «οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλουν την παρέμβαση και λήψη μέτρων προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας». Σε συνεργασία με τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου θα διατεθούν πατάτες στον Δήμο Παλλήνης στην πολύ χαμηλή τιμή των 28λ. ανά κιλό.

Βάζουμε την ιδέα λοιπόν και αναρωτιόμαστε αν θα δούμε και στην "φτωχομάνα" Νίκαια- Ρέντη μια τέτοια δράση που είναι καλό και σκόπιμο να ξεκινήσει από τον Δήμο.