Με πατάτες και ρύζι από τους παραγωγούς ο Δήμος Κορυδαλλού στο κίνημα κατά των μεσαζόντων.




Τη διάθεση στους δημότες πατάτας και ρυζιού απευθείας από παραγωγούς και σε χαμηλές τιμές ξεκινά ο Δήμος Κορυδαλλού στην προσπάθεια να μπει φραγμός στην αισχροκέρδεια των μεσαζόντων.
Συγκεκριμένα θα διατεθούν:
Πατάτες Νευροκοπίου από παραγωγούς από τα Λευκόγεια Νευροκοπίου Δράμας σε συσκευασίες των 20 κιλών προς 6 ευρώ (0.30 € το κιλό)
Ρύζι από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Σερρών «Ο Ορυζόμυλος» σε συσκευασίες των 5 κιλών. Οι ποικιλίες είναι ρύζι καρολίνα 0,95 το κιλό, ρύζι γλασσέ ο,85 € το κιλό, μπονέ 0,75 € το κιλό.

«Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με συνεχή συρρίκνωση του εισοδήματος τους. Οι οικογένειες με έναν και περισσότερους άνεργους αυξάνονται δραματικά, ενώ οι τιμές σε βασικά αγαθά εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη. Η αγορά κατακλύζεται από εισαγόμενα προϊόντα την ίδια ώρα που η ελληνική αγροτική παραγωγή μένει αδιάθετη. Το γεγονός ότι η κοινωνία των πολιτών άνοιξε τον δρόμο φέρνοντας κοντά παραγωγούς και καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και ως αυτοδιοίκηση έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε ανάλογες προσπάθειες στηρίζοντας και τους πολίτες- καταναλωτές, αλλά και τους έλληνες παραγωγούς» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στην διεύθυνσηwww.korydallos.gr καθώς και στο Δημαρχείο Γρ. Λαμπράκη 231 ( 3ος όροφος) από αύριο Πέμπτη 8 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 15 Μαρτίου εργάσιμες ημέρες 9.00 έως 18.00.
Για τις ημερομηνίες παραλαβής των προϊόντων θα υπάρξει ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.