ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟ

Επιστροφή στα πάτρια εδάφη σαν υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας ο Νίκος Τουλιάτος με αξιόλογη καλλιτεχνική και συνδικαλιστική δράση, ενισχύει ακόμα περισσότερο το ήδη πολύ καλό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία που απαρτίζεται ακόμα απο τον Φάνη Κουρεμπέ, Μαρία Θελερίτη, Γιώργο Ψυχογιό, Νίκο Χανιά και Ανδριάνα Κουρουκλή


ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ
Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1955. Ξεκίνησε να παίζει drums το 1971 ως αυτοδίδακτος. αργότερα παρακολούθησε μαθήματα στο Ωδείο με καθηγητή τον Νίκο Κορατζίνο. Το προσωπικό του ύφους διαμορφώθηκε από την εμπειρία που απέκτησε παίζοντας για πολλά χρόνια διαφορετικά είδη μουσικής. Έχει δουλέψει με πολλούς Έλληνες συνθέτες έντεχνου τραγουδιού, Μίκη Θεοθωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Χρήστο Λεοντή, Μάνο Λοίζο, κ.α. και με όλους τους τραγουδιστές του έντεχνου τραγουδιού σε χιλιάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, (με τον ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ συνεργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια) με μουσικούς παραδοσιακής μουσικής, συνθέτες σύγχρονης μουσικής, και με Έλληνες και ξένους μουσικούς στον χώρο της JAZZ της σύγχρονης και αυτoσχεδιαζόμενης μουσικής.
Ενδεικτικά:
GUNTER SOMMER – HERMAN NAEHRING – MRA OMA – FREDY STUDER – MARK AMBRAMS – MICHELLE VURCIO – PETER KOWALD – ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ – ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ – HAIG YIATZITZIAN – DAVID LYNCH – ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΜΗΝΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ – ΤΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΚΑΝΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΚΑΣ – ROSS DALY – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΦΕΤΣΑΣ – ΧΑΡΗΣ ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ – ΦΛΩΡΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ – DON PARKER – ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΝΙΕΣΤΡΗΣ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΚΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΥ VAPIROF – ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ – ANTONY NTOTSEF - STOYAN YANKOULOV – ELITSA TODOROVA κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, έχει συνεργαστεί με εικαστικούς καλλιτέχνες, χορευτές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες Έλληνες και ξένους, έχει σκηνοθετήσει και παρουσιάσει παραστάσεις multi media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική με την Κυριακή Τσακιρίδου για την ταινία του Νίκου Νικολαίδη «θα σε δω στην κόλαση αγάπη μου» επίσης έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους, και για το θέατρο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με κινηματογράφο και ζωντανή μουσική δουλεύοντας πάνω σε ταινίες του βωβού κινηματογράφου με ταινίες του CHARLIE CHAPLIN του BUSTER KEATON και του ΧΟΝΤΡΟΥ ΛΙΓΝΟΥ σε συνεργασία με την ομάδα Τηλεθροον για προγράμματα τις Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για σχολεία της Αττικής.
Συμμετείχε παίζοντας διαφορετικά είδη μουσικής σε Διεθνή φεστιβάλ, World festival of contemporary music in Vienna, Festival of Lille με το Nouveau theatre του Βελγίου, Glaskov Opera, Edinburgh festival με το theatre 7.84, Roote Liede festival of Berlin για 10 συνεχή χρόνια, Στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ κρουστών στη Θεσσαλονίκη, στο Διεθνές φεστιβάλ κρουστών στη Λευκάδα, στο SAINT LOUIS UNIVERSITY, στη Νότια Αφρική στο SOWETO και στην Πραιτόρια με την γραμματεία απόδημου Ελληνισμού , στο Festival Mediterraneo, στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ jazz στο Μαρόκο, international JAZZ festival VARNA και BANSCO στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, διεθνές φεστιβάλ jazz ΡΩΜΗ. Διεθνές φεστιβάλ κρουστών CROUSSIS στην Πετρούπολη, διεθνές φεστιβάλ jazz στην ΣΜΥΡΝΗ, στη διεθνή συνάντηση κρουστών στην ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ κ.α.
Έχει δημιουργήσει και συμμετάσχει κατά καιρούς σε διάφορα groups στον χώρο της Σύγχρονης και jazz μουσικής, όπως ΙΣΚΡΑ – ΝΟΤΕS – ΚΑΡΜΑ – ΤΗΛΕΘΡΟΟΝ, κ.α. Από το 1985 έχει δημιουργήσει το σύνολο Εργαστήρι Κρουστών, (συγκρότημα κρουστών) με το οποίο έχει δώσει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από το Μέγαρο μουσικής το 1991 δίνοντας την πρώτη παράσταση κρουστών. Επίσης στο Μέγαρο μουσικής έχει παρουσιάσει με τον Γιάννη Σταυρόπουλο την μουσική επένδυση στις ταινίες του C. CHAPLIN «τα φώτα της πόλης» και του BUSTER KEATON «ο στρατηγός».
Στο καρναβάλι της Πάτρας το 1993 δημιούργησε μαζί με τον κόσμο την μεγαλύτερη ορχήστρα κρουστών (περίπου 30.000 άνθρωποι).
Έχει βραβευτεί σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα.
Το καλοκαίρι του 1996 μεταμορφώνοντας το εργαστήρι κρουστών, δημιούργησε την ομάδα κρουστών ΗΧΟΔΡΑΣΗ με την οποία συμμετείχε σε διάφορες παραγωγές, και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνή φεστιβάλ και σε συνεργασία με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.
Ενδεικτικά:
ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΗΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΚΟΥΒΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ

Τα τελευταία 20 χρόνια πρωτοπορεί στην χρησιμοποίηση διαφόρων αντικειμένων σαν κρουστά όργανα καθώς επίσης κρουστά ιδιοκατασκευής, που περιλαμβάνονται στο κλασικό σετ drums, και παράγουν μοναδικά ηχοχρώματα.
Συνεργάζεται με τις εταιρείες κατασκευής κρουστών PEARL –PAISTE - CARBOSTICK
Στον εκπαιδευτικό χώρο ίδρυσε με τον μπασίστα Θανάση Αρμυριώτη το 1984 την πρώτη σχολή για ντράμς – κρουστά και jazz μουσική στην Ελλάδα.
Το 1995 μαζί με τον πιανίστα Ανδρέα Συμβουλόπουλο δημιούργησε το σχολείο ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Έχει διδάξει κρουστά σε πολλά σχολεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης - Μουσικά Γυμνάσια – Γυμνάσια, Δημοτικά, Λύκεια σε όλη την Ελλάδα, στις δραματικές σχολές του Κώστα Καζάκου και του Γιώργου Κιμούλη και για 8 χρόνια δίδαξε στο Μουσικό τμήμα του Ιόνιου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Έχει δώσει σεμινάρια και διαλέξεις σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει γράψει 2 βιβλία
1ο βιβλίο για drums με τίτλο ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΑ ΝΤΡΑΜΣ α. τόμο και 2ο το βιβλίο ΡΥΘΜΟΣ (ασκήσεις ρυθμικού σολφέζ ) Με τον εκδοτικό οίκο «Σύγχρονη μουσική»
Ήταν για 3 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ κρουστών της Λευκάδας.
Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ενιαίου Συνασπισμού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας με τον Φώτη Κουβέλη.
Πρώην μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητικούς αγώνες.
Πρώην μέλος του προεδρείου Πανελληνίου μουσικού συλλόγου – υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ – ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Πρώην οργανωτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του διεθνούς φεστιβάλ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ‘CROUSSIS’ στο διεθνές φεστιβάλ ΠΕΤΡΑΣ στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, και υπεύθυνος του εργαστηρίου κρουστών του Πνευματικού κέντρου του Δήμου. Ειδικός γραμματέας της Ένωσης Μουσικοσυνθετών, Στιγουργών, Ελλάδας. Ε.Μ.Σ.Ε.
Έχει οργανώσει επίσης σαν παραγωγός δεκάδες φεστιβάλ, συναυλίες, σεμινάρια, με Έλληνες και ξένους μουσικούς.