ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ!


ΕκτύπωσηPDF
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ 18 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Με πραξικοπηματικό τρόπο η δικομματική συμμαχία της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ απέκλεισε από τις εργασίες του Συνεδρίου 18 Σωματεία με πάνω από 80 αντιπροσώπους στα οποία κατά κύριο λόγο κυριαρχούσαν οι δυνάμεις της Αριστεράς.
Αυτό οδήγησε στην πλήρη αποχώρηση του ΠΑΜΕ από το Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ και στην απόφασή του να μην καταθέσει ψηφοδέλτια για την Διοίκηση της Ομοσπονδίας και αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.
Πρόσχημα γι αυτή την αντιδημοκρατική μεθόδευση ήταν το γεγονός ότι σε μια σειρά σωματεία ψήφισαν οι συμβασιούχοι, το ευάλωτο τμήμα της εργατικής τάξης στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.
Η αντιδημοκρατική τακτική των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, ο αποκλεισμός σωματείων και ημεθοδευμένη επίθεση στις δυνάμεις της Αριστεράς, μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις και να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την οργανωτική ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η τυχοδιωκτική στάση των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ ΟΤΑ βρήκε ανοχή και υποστήριξη από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) που με τις αποφάσεις της ανέχτηκε και κάλυψε ουσιαστικά αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.
Τον αποκλεισμό των Σωματείων και των αντίστοιχων αντιπροσώπων κατήγγειλε το σύνολο των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΚΡΑ