Κώστας Παπαδόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Πειραιά



ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Νίκαια το 1959
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μπουλασουχίτου και έχουν τρία παιδιά. 
Είναι βιοτέχνης στο χώρο του δέρματος, διατηρώντας επί 25 χρόνια μια μικρομεσαία επιχείρηση στη πόλη, αντιμέτωπος κι αυτός σήμερα με την μεγάλη κρίση του χώρου.
Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με την αριστερά μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ .
Μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 2006
Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας για 6 χρόνια (2003 – 2009) πάντα ενεργός σε όλα τα ζητήματα της πόλης αλλά με παρουσία και συμμετοχή και στα μεγάλα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής (επιτροπή για την διάσωση του όρους Αιγάλεω, αγώνας για ελεύθερες παραλίες στο Ελληνικό, Λιπάσματα Δραπετσώνας).
Μέλος του Δ.Σ. του ερασιτέχνη Α.Ο. Ιωνικός Νίκαιας την διετία 2008-2009.
Ιδιαίτερα σημαντική όμως ήταν η συμμετοχή του στο κίνημα των Γονέων με ώθηση την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για τα παιδιά. 
Το 2002 πρωταγωνιστεί στην ανασύσταση της διαλυμένης τότε ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), στο πρώτο Δ.Σ. της οποίας διετέλεσε ειδικός γραμματέας. 
Για 8 χρόνια (2001 -2009) μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Νίκαιας τα 6 εκ των οποίων Πρόεδρος της (2003 -2009) πάλεψε σκληρά για την κατάσταση στα σχολεία της πόλης πάντα δίπλα στους γονείς αλλά και στους μαθητές σε κάθε τους κινητοποίηση. 
Η σημερινή ανέγερση του 19ου Δ.Σ. στη Νεάπολη ήταν ένας από τους μεγάλους αγώνες που έδωσε μαζί με τους γονείς και πίστεψε στην επιτυχημένη του κατάληξη όταν πολλές φορές η υπόθεση αυτή είχε φτάσει σε αδιέξοδο. 

Εκπρόσωπος των Γονιών στο πρώτο Δ.Σ. των ενοποιημένων παιδικών σταθμών της Νίκαιας το 2000 – 2001 έδωσε την μάχη για να μην επιβληθούν τροφεία και μαζί με του εργαζόμενους για να γίνει πραγματικότητα ένας κανονισμός λειτουργίας.

Άνθρωπος με αγωνιστική στάση συνολικότερα, που δεν παραιτείται εύκολα μπροστά στα προβλήματα της ζωής, ασχολήθηκε έντονα με το κίνημα των Γονιών για ΑμΕΑ κα προσπάθησε να συμβάλει για να βγουν από το περιθώριο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, για να έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωή. 
Τα τελευταία χρόνια με δική του πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας για την ανέγερση ενός ειδικού σχολείου για ΑμΕΑ στη Νίκαια που δείχνει να μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Τον Μάρτιο του 2009 εκλέχθηκε ομόφωνα επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Νίκαιας "κόντρα στο ρεύμα" . Ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του 2010 και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στον νέο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.